Vsa obvestila in novice‎ > ‎Arhiv‎ > ‎

Alen Cvetko: Sluze iz Juputarmije (fantastična pripoved)

objavljeno: 30. maj 2011 10:19 avtor: Gregor Zmazek   [ posodobil 30. jan. 2012 04:53 OŠ Markovci ]
Nekega dne se je Alen vozil z motorjem tri ure. Ko je zaspal, so ga zbudile Sluze.
Ko pa jih je videl, pa je rekel:«Aaaaaaaaaaaaaaaaaa!!« in Sluze enako. Sluze so ga vprašale, kje so? Na planetu Zemlja. Kje pa je to, so vprašale? Alen jim je povedal, da je to tretji planet od Sonca. Vprašal jih je, od kod prihajajo? Povedale so, da so iz Juputarmije. Alen jih je vprašal, če imajo raketo. Ja, zakaj? Lahko bi se malo peljali. Ja, super! Ko je Alen videl raketo, se je čudil, saj je bila podobna ptiču kakaduju. Ko so se peljali v vesolje, je Alena bilo malo strah, saj je bil prvič v pravi raketi. Ampak bilo je zelo super! Alen jih vprašal, kako so prišli na Zemljo.
Sluze so povedale, da so šli na izlet z juputarmiško šolo na planet Galaktormija 43.. In ko so se peljali mimo Sonca, so Sluze gledale skozi okno rakete in v trenutku jih je vrglo skozi okno na Zemljo. Alena je še zanimalo, od kod je ta raketa, s katero se peljejo? Raketa je sestavljena iz odpadnih materialov in motorja, s katerim se je Alen vozil. Alen se je razjezil, ker so Sluze vzele njegov motor, zato je hotel domov. Raketo so obrnili proti domu, Alen je izstopil, Sluze pa so se odpeljale nazaj na Juputarmijo.
Minilo je eno leto in na Zemljo je pri Alenovi hiši priletela kovina, odprla se je in notri je bil nov lep motor in listek. Na njem je pisalo, da brez njega ne bi prispeli na Juputarmijo.

Alen Cvetko 4.b
Comments