Vsa obvestila in novice‎ > ‎Arhiv‎ > ‎

BRITISH COUNCIL

objavljeno: 4. feb. 2014 03:41 avtor: OŠ Markovci   [ posodobil 2. avg. 2014 09:10 Gregor Zmazek ]
Ali ste vedeli, da naša šola sodeluje z organizacijo British Council? Sploh veste kaj je to? British Council je Britanski svet, vodilna mednarodna organizacija s sedežem v Veliki Britaniji, ki spodbuja sodelovanje na področju izobraževanja in kulture. Ta organizacija deluje tudi v Sloveniji.

Letos smo ob Evropskem dnevu jezikov 26. septembra 2013 pri uri angleščine s pomočjo naše učiteljice Sonje izpolnjevali delovne liste, ki so jih pripravili na spletni strani te organizacije. Delovne liste je učiteljica pobrala in poslala na British Council skupaj s prijaznim pismom. Nedolgo za tem je naša šola prejela sporočilo, da smo nagrajeni za naše delo. Lahko smo bili ponosni in veseli saj so nagrado dobile le tri šole v celi Sloveniji.

Tako nas je 4. decembra obiskal gospod Peter 
Hopwood, v Varaždinu živeči Anglež, ki v sodelovanju z Britanskim svetom pripravlja delavnice za odrasle in otroke. V njegovi družbi smo preživeli dve šolski uri. Pripravljeno je imel predavanje - seveda v angleščini. Govoril je razločno in dovolj počasi, pa saj se učimo angleščino že veliko let, tako da smo vse dobro razumeli. Povedal nam je nekaj o angleškem jeziku; na katerih celinah uporabljajo ta jezik, kje vse nam angleščina pride prav, da se govorice v različnih delih Velike Britanije razlikujejo in zaupal nam je mladostniški govor Britancev. Tudi sami smo lahko veliko povedali. Predavanje ni bilo niti malo dolgočasno, saj je bilo veliko smeha, smo pa tudi izboljšali naše znanje na področju angleščine. 

Na žalost sta ti dve uri kar zdrveli. Gospodu smo se zahvalili, ker si je za nas vzel čas in se odločili, da bomo tudi naslednje leto sodelovali z Britanskim svetom.

Zahvaliti se moramo tudi učiteljici Sonji Pavlenič, ki nam je to predavanje omogočila. Za konec pa se naj še pohvalimo; gospod je bil navdušen nad našim znanjem angleščine.

Katarina Tement, 9.A

Delavnica British Council


ĉ
Gregor Zmazek,
4. feb. 2014 03:43
ĉ
Gregor Zmazek,
4. feb. 2014 03:43
ĉ
Gregor Zmazek,
4. feb. 2014 03:43
Comments