Vsa obvestila in novice‎ > ‎Arhiv‎ > ‎

DRŽAVNE PRVAKINJE V NOGOMETU!!!

objavljeno: 14. maj 2018 16:19 avtor: OŠ Markovci   [ posodobljeno 27. avg. 2018 04:28 ]
V večnamenski športni dvorani OŠ Markovci je dne 11.5.2018 potekal finalni nogometni turnir za starejše učenke. Po otvoritvi tekmovanja in kulturnem programu je žreb odločal, kdo bo s kom igral v polfinalu. Domače igralke OŠ Markovci so v 1. tekmi po razburljivi končnici z OŠ Mozirje prišle do zmage. Tudi v 2. tekmi je o zmagovalcu odločal en gol in uvrstitev v finale si je prislužila OŠ Trebnje, lanskoletne državne prvakinje. 
Tekma za 3. mesto je bila odločena komaj po izvajanju kazenskih strelov. Več sreče pri tem je imela OŠ Mozirje in si z rezultatom 3:2 priigrala 3. mesto. 
Težko pričakovani finale med OŠ Markovci in lanskimi prvakinjami OŠ Trebnje, je opravičil vsa pričakovanja. Po rahli pobudi v začetku tekme s strani OŠ Trebnje, so se igralke OŠ Markovci sprostile, in ob bučnem navijanju cele dvorane povedle z golom najmlajše igralke turnirja, Eli Bezjak. Končni rezultat in gol za 2:0 je s kazenskim strelom dosegla Noelle Vilčnik, ki je bila tudi izbrana za najboljšo igralko turnirja. Po tem golu se igralke OŠ Trebnjega niso več pobrale, domačinke pa so s pametno igro nadzorovale tekmo do konca. 
Vse ekipe so prikazale tehnično, taktično všečno igro, vendar je domača ekipa OŠ Markovci prikazala največ znanja in zasluženo osvojila državni naslov. 

Turnir je potekal brez nepotrebnih napetosti in v kulturnem in športnem duhu navijačev.
Po izboru trenerjev, je najboljša igralka turnirja postala učenka OŠ Markovci Noelle Vilčnik, najboljša vratarka na turnirju pa je bila Tinkara Vrhovec iz OŠ Trebnje.

Državne prvakinje so postale: Bezjak Eli, Forštnarič Neža, Horvat Blažka, Kitak Klara, Pajnkiher Amelie, Štern Staša, Tement Barbara, Žnidarič Maša in Vilčnik Noelle.

Organizator in mentor OŠ Markovci: Zlatko Marčič

---------------------------------------
Športna panoga: NOGOMET
Starostna kategorija in spol: STAREJŠE UČENKE
Stopnja tekmovanja: FINALE DRŽAVNEGA TEKMOVANJA
Kraj in datum tekmovanja: MARKOVCI, 11.05.2018

Razpored tekmovanja in rezultati:
1. tekma: POLFINALE
OŠ MARKOVCI : OŠ MOZIRJE 2 : 1 (1 :1)
2. tekma: POLFINALE
OŠ DIVAČA : OŠ TREBNJE 0 : 1 (0:0)
3. tekma: TEKMA ZA 3. IN 4. MESTO
OŠ MOZIRJE : OŠ DIVAČA 3 : 2 (1:1,2:1)
4. tekma: TEKMA ZA 1. IN 4. MESTO
OŠ MARKOVCI : OŠ TREBNJE 2 : 0 (2:0)

Končna razvrstitev:
1. mesto OŠ MARKOVCI
2. mesto OŠ TREBNJE
3. mesto OŠ MOZIRJE
4. mesto OŠ DR. B.M. DIVAČA
Comments