Vsa obvestila in novice‎ > ‎Arhiv‎ > ‎

GLASBENA OLIMPIADA 2016

objavljeno: 14. mar. 2016 03:33 avtor: OŠ Markovci   [ posodobljeno 5. jul. 2016 01:55 ]
V nedeljo, 6. marca 2016, je na Akademiji za glasbo v Ljubljani potekala 5. Glasbena olimpijada. To je  državno tekmovanje v glasbi namenjeno učencem 3. triade in srednješolcem. 
Tekmovanje je zahtevno, saj se tekmuje kar pred 4 komisijami: ocenjuje se poznavanje glasbene zgodovine, instrumentov in teorije, a-vista petje (petje iz not), petje naprej pripravljene skladbe ter najtežji in zelo pomemben del, brez katerega prijava niti ni možna –ustvarjanje lastne skladbe in javna izvedba le- te.  

Našo šolo so pa lanskem izjemnem uspehu dveh učenk, letos zastopali trije učenci, kar je najvišje možno število tekmovalcev iz ene šole. To so bili Niko Kostanjevec, Pia Majerič in Anamarija Lajh. Vsi trije so še enkrat dokazali svoj izjemen glasbeni talent, ogromno količino znanja, vložili pa so tudi veliko časa in svoje kreativnosti v ustvarjanje lasne kompozicije, kar se je obrestovalo tudi pri rezultatu. 

Rezultati: Anamarija Lajh in Niko Kostanjevec sta osvojila zlati priznanji, Pia Majerič pa srebrno. Vsem še enkrat iskrene čestitke.

Ponosna mentorica Slavica Lajh
Comments