Vsa obvestila in novice‎ > ‎Arhiv‎ > ‎

Izlet v Pariz

objavljeno: 21. apr. 2011 14:32 avtor: OŠ Markovci   [ posodobljeno 30. jan. 2012 04:53 ]
V marcu smo v okviru dodatne ponudbe, ki jo ponuja šola, organizirali izlet v Pariz, ki so se ga udeležila tri dekleta iz 9. razreda.

Pariz nas je očaral že takoj ob prihodu. V štirih sončnih dneh nam je uspelo pogledati kar nekaj znamenitosti in zanimivih predelov.

Najprej smo čisto pravi večerni pariški utrip doživeli v Latinski četrti, kjer se življenje umiri šele v zgodnjih jutranjih urah. V naslednjih dneh so nas očarale še široke Elizejske poljane, impresivna cerkev Notre Dame s čudovitimi vitraži, ogromni muzej Louvré s številnimi umetninami in zgodovinskimi najdbami, v katerem nam je s skrivnostnim pogledom sledila sama Mona Lisa, Aleksandrov most, Pont Neuf, Conciergerie, prekrasna bela cerkev Sacre Coeur, do katere smo se morali povzpeti po strmih stopnicah, razvpit Moulin Rouge, boemski Montmartre s številnimi umetniki in seveda nepogrešljivi Eifflov stolp. Poleg razgleda z njega nam je dih jemalo tudi 688 stopnic, ki smo jih prehodili do vrha. Prečudovit pogled, ki se nam je ponudil z vrha stolpa, smo si resnično zaslužili.

Poseben dogodek na našem 4-dnevnem izletu pa je bil obisk Palais de la Decouverte (Palače raziskovanj), kjer smo se kot prva skupina iz Slovenije udeležili dveh naravoslovnih delavnic. Posebej za nas so prvič organizirali predavanja v angleškem jeziku.
Po napornih učnih urah smo si privoščili še obilo zabave in sprostitve v Disneylandu. Uživali smo z Mickey Miško in ostalimi pravljičnimi junaki.

Čas v Parizu je minil kar prehitro, a ostale so fotografije in prelepi spomini …Comments