Vsa obvestila in novice‎ > ‎Arhiv‎ > ‎

LONDON 2015

objavljeno: 14. mar. 2015 10:58 avtor: OŠ Markovci   [ posodobil 3. jul. 2015 01:07 Gregor Zmazek ]
Potovanje v London je bilo enkratno in nepozabno. Najprej zaradi vseh čudovitih znamenitosti in lepot  Londona, pa tudi zaradi vseh zabavnih dogodivščin s prijateljicami in prijatelji. Čeprav smo bili veliko kilometrov od doma, smo se tako zabavali, da smo na dom kar pozabili. Štirje dnevi so nam minili kot v hipu. Videli smo veliko zanimivega, se tudi kaj novega naučili in domov odnesli veliko nepozabnih trenutkov.

KONČNO SMO PRISTALI V LONDONU! Prvi dan smo se utrujeni od letenja najprej namestili
v hotelu. Po tem ko smo razpakirali, smo odšli na London Eye , od koder se je videl ves London. Nato pa smo se odpravili na večerjo in na predstavo Cats. Lahko smo bili srečni, da smo »naleteli« na to predstavo, ker je bila ponovno predstavljena po več letih. Trajala je 4h z majhnim odmorom. Pevci so bili zelo dobri in usklajeni. Ogromno gledališče je bilo »natrpano« z ljudmi, ki so si z velikim navdušenjem ogledali muzikal. Ko smo se utrujeni odpravili nazaj v hotel, smo se stuširali in takoj zaspali, saj smo bili utrujeni od prvega preživetega dneva v Londonu.

Drugi dan navsezgodaj zjutraj smo se z ladjico odpeljali do Greenwicha. To je bilo 
povsem posebno doživetje, saj smo hkrati stali na dveh delih sveta. Pot smo nadaljevali do Shakespearovega gledališča The Globe,  kjer smo imeli delavnice na temo Romeo in Julia. Tam nas je zabavala gledališka igralka, katera nam je na zanimiv način predstavila Shakespearovo najslavnejšo delo in nam predala veliko igralskih skrivnosti. Po izmučenem dnevu smo se nasitili v italijanski restavraciji in se s polnimi trebuščki odpravili spat.

Joj, kako dnevi hitro gredo. Že se je pričel tretji dan našega potovanja. Peš smo se odpravili po Londonu, kjer smo si v središču ogledali mnoge trge, cerkve, spomenike in druge znamenitosti. Odšli smo celo v Natural History Museum, kjer smo videli T-rexa in druge dinozavre v naravni velikosti, doživeli čisto »pravi potres!« in izvedeli več o človeškem telesu ter živalih. Ko smo odhajali na ogled menjave straže pred Buckingamsko palačo, so nas na poti pozdravile veverice. Kraljice na žalost ni bilo doma, zato nas ni mogla povabiti na pravi angleški čaj. Čas je bil, da smo odprli svoje denarnice, saj smo se odpravili
na Oxford Street. Tega smo se veselile predvsem dekleta, za katere je bilo dve uri 
»šopinga« premalo. Zadnja destinacija je bil muzej voščenih lutk Madame Tussauds. Tam so se lahko vse slavne osebe slikale z nami. Bili smo kar utrujeni od vse te pozornosti, ki so jo nam naklonili. Z večerjo se je zaključil naš tretji dan.

Zadnji dan smo se s težkim srcem poslovili od Londona, saj smo tam doživeli veliko novega in videli zanimive stvari, ki smo si jih do sedaj lahko samo predstavljali. Na ta izlet nas bodo gotovo spominjale tudi slike, katere smo posneli ob vseh priložnostih. To potovanje si bomo zapomnili za vedno, saj smo se odlično imeli in uživali »do konca«.

Anja Muhič,
Eva Vajda,
Tea Korošec
Comments