Vsa obvestila in novice‎ > ‎Arhiv‎ > ‎

Mladi kolesarji so tekmovali

objavljeno: 12. maj 2011 15:09 avtor: Gregor Zmazek   [ posodobil 30. jan. 2012 04:53 OŠ Markovci ]
Avto moto zveza Slovenije je razpisala izbirno tekmovanje za ekipe mladih kolesarjev, ki se bodo udeležili 26. FIA Evropskega prometnega izobraževalnega tekmovanja od 16.9 do 19.9.2011 v Parizu. To izbirno tekmovanje je bilo izvedeno v sredo 11. maja v Ljubljani. Ekipa je štela šest članov – tri dečke in tri deklice. Tekmovalno ekipo Osnovne šole Markovci so sestavljali: Sanela Bezjak, Amalija Mlinarič, Nuša Bračič, Niko Veršič, Alen Bratuša in Žan Tinko. V zgodnjih jutranjih urah smo se z ekipo učencev, mentorjem Gregorjem Zmazkom in predsednikom AMD Markovci odpeljali v Ljubljano.

Po prihodu v Ljubljano so se vse ekipe seznanile s potekom tekmovanja in prejele štartne številke. Teoretični del tečaja so opravili na sedežu AMZS Slovenije. Nato so se vse ekipe z mentorji in spremljevalci z avtobusom odpeljale na Prešernov trg. Vsi smo se udeležili otvoritve »Desetletje za večjo varnost v prometu 2011 – 2020«. Na otvoritvi je bil prisoten predsednik države dr. Danilo Tűrk in ministri za promet, za notranje zadeve, za zdravstvo in župan mestne Občine Ljubljana Zoran Jankovič, predstavniki AMZS in nekaj poslancev državnega zbora.  Želja vseh govornikov je bila, da bi se v naslednjih letih prepolovilo število smrtnih žrtev prometnih nesreč, želja je doseči nič mrtvih v prometnih nesrečah.

Vožnja naših učencev po poligonu

Po tej otvoritvi so mladi kolesarji opravili še praktični del vožnje s kolesi na poligonu. Ekipa mladih kolesarjev iz OŠ Markovci se je dobro uvrstila. Po končanem tekmovanju in razglasitvi rezultatov smo se odpeljali na sedež AMZS, kjer nas je čakalo dobro kosilo in sladica. Polni novih doživetij in spoznanja prijateljev smo se odpravili na pot proti domu.

Hvala vodstvu šole in mentorju Gregorju Zmazku za čas, ki so ga vložili v mlade tekmovalce, ki se bodo z veseljem spominjali lepih trenutkov. Starši pa naj bodo kot vozniki vzgled svojim otrokom, posebej ko se vozijo skupaj, naj bodo na cesti strpni in obzirni.

 

Predsednik AMD Markovci
Martin Zamuda

Comments