Vsa obvestila in novice‎ > ‎Arhiv‎ > ‎

Moja cvetlična greda

objavljeno: 10. maj 2010 23:35 avtor: OŠ Markovci   [ posodobljeno 30. jan. 2012 04:53 ]

   V soboto, 8. 5. 2010,  se je večina učencev 7.a razreda udeležila tekmovanja podjetja Unichem iz Sinje Gorice pri Vrhniki.
Zasadili so cvetlično gredo. Idejno zasnovo sta prispevala učenca Gašper Janžekovič in Mihaela Kodrič s podporo ostalih učencev.
Učenci so dobili nalogo, da zasadijo gredico dva krat dva metra. Zaželjeno je bilo, da ima gredice neko filozofijo zasaditve.
Gašer je predlagal, da bi imela gredica nalov: ŽIVLJENJE - MAVRICA.
    Tako je del gredice namenjen "slabim-negativnim" stvarem, večji del gredice pa "dobrim-pozitivnim" stvarem.
Za "slabi del" so učenci upodobili skalnjak-kamenje, ki so ga sami nabrali v stari strugi reke Drave. V ta skalnjak so učenci zasadili rastline, ki ne potrebujejo veliko vode za preživetje in se lepo razraščajo po kamenju.
Za "dobri-pozitivni" del so učenci uporabili tri osnovne barve: rdečo, rumeno in modro. Za zaključek pa še bele mnogocvetne marjetice.
Kot mentor moram povedati, da so učenci SAMI izrazili željo, da se udeležijo tekmovanja. Torej sem stvari, ki jih lahko storijo sami, prepustil njim.

    Ves "material" za zasaditev gredice je prispevala, po naših željah, cvetličarna ROŽMARIN iz Bukovcev. Ob tej priložnosti se gospe Hermini iskreno zahvaljujemo za pomoč. Z njeno pomočjo so učenci doživeli nepozaben deževen dan, saj so osvojili 1. mesto in s tem nagrado Živalskega vrta Ljubljana, kjer bodo doživeli še en nepozaben dan. Od blizu se bodo lahko spoznali z nekaterimi najbolj zanimivimi živalmi, pomagali jih bodo nahraniti in razvaljali v njihovih bivalnih prostorih.

Zahvaljujemo se:
-g. ravnatelju za podporo pri organizaciji
-cvetlčarni ROŽMARIN iz Bukovcev za cvetlice in lubje
-Občini Markovci za promocijski material
-staršem učencev za podporo


Mentor:
Primož GALUN, prof.
Comments