Vsa obvestila in novice‎ > ‎Arhiv‎ > ‎

Osvojili ekipno 3. mesto

objavljeno: 15. maj 2011 11:24 avtor: Gregor Zmazek   [ posodobil 30. jan. 2012 04:53 OŠ Markovci ]
V petek, 15. 4. 2011, in torek, 19. 4. 2011, smo na šoli izvedli šolsko prometno tekmovanje v znanju prometnih pravil ter kolesarskih spretnosti na poligonu. Iz rezultatov, ki smo jih dobili, smo sestavili ekipo učencev od 6. do 9. razreda za udeležbo na medobčinskem tekmovanju "Kaj veš o prometu". Ekipo OŠ Markovci so sestavljali Alen Bratuša, Žan Tinko, Tadej Pihler in Tadej Kostanjevec.

Letos že 13. medobčinsko tekmovanje "Kaj veš o prometu" za učence osnovnih in dijake srednjih šol je potekalo v soboto, 14. maja 2011, na površinah podružnične šole Trnovska vas. Tekmovanje za učence s kolesi je obsegalo: testiranje o cestno prometnih predpisih, spretnostno vožnjo na poligonu in ocenjevalno vožnjo na prometnih površinah - ulična vožnja.

Naši učenci so svojo nalogo opravili zelo dobro. Izmed približno 16 šolskih ekip je naša skupina osvojila skupno (ekipno) 3. mesto. Med samim tekmovanjem je bil Tadej P. tudi na pragu vrhunske posamične uvrstitve. Na koncu mu je zmanjkalo le kanček sreče pri ulični vožnji, ki ga je nato postavila na končno 13. mesto. Tudi ostali trije tekmovalci so se odlično odrezali, saj so se vsi uvrstili med prvih 40 od skupno približno 80 tekmovalcev. Čestitamo!

Hkrati bi se rad zahvalil Tadeju Kostanjevcu, ki je zadnja vsa štiri leta osnovne šole vneto sodeloval na teh medobčinskih tekmovanjih, dosegal zelo dobre rezultate (vsako leto boljše) in seveda prav tako prispeval velik delež k letošnjemu ekipnemu dosežku. Z ostalimi tremi učenci - tekmovalci pa imamo sedaj eno leto časa, da "izpilimo" znanje in spretnosti pri vožnji s kolesom, pripravimo še enega mlajšega učenca, ki se nam bo pridružil, in se nadejamo še boljše uvrstitve v naslednjem letu. Mogoče pa bo sreča tokrat na naši strani.

Gregor Zmazek
mentor prometne vzgoje
Comments