FINALE DRŽAVNEGA TEKMOVANJA V MALEM NOGOMETU ZA STAREJŠE UČENKE

objavljeno: 20. maj 2019 23:51 avtor: OŠ Markovci
V večnamenski športni dvorani OŠ Markovci je dne 10.5.2019 potekal finalni nogometni turnir za starejše učenke. Po otvoritvi tekmovanja in kulturnem programu je žreb odločal, katera ekipa bo igrala s katero v polfinalu. Domače igralke OŠ Markovci so v 1. tekmi lažje prišle do zmage, kot je bilo za pričakovati (2:0). Vso tekmo so prevladovale na igrišču in veselje na koncu tekme je bilo nepopisno, saj so si finale priigrale že drugo leto zapored. V 2. tekmi je o zmagovalcu odločal en gol in to po streljanju kazenskih strelov; po rednem delu je bil rezultat 1:1. Več sreče in uvrstitev v finale si je prislužila OŠ Vojnik. Tekma za 3. mesto je bila odločena komaj po izvajanju kazenskih strelov in več sreče je imela OŠ Divača in si z rezultatom 3:2 prislužila 3. mesto. Težko pričakovani finale med OŠ Markovci (2 leto zapored) in  OŠ Vojnik je opravičil vsa pričakovanja. Po rahli pobudi v začetku tekme OŠ Markovci, so se igralke OŠ Vojnik pokazale za čvrstega nasprotnika, vendar je v 13. minuti OŠ Markovci povedla z 1:0, kar je bil tudi končni rezultat tekme. Gol je dosegla Noelle Vilčnik, ki je bila  tudi izbrana za najboljšo igralko in strelko turnirja. Po tem golu so igralke OŠ Vojnik vse sile usmerile v napad, vendar so domačinke s pametno igro nadzorovale tekmo in domača izvrstna vratarka Neža Forštnarič je pokazala svoje izjemne sposobnosti. Vse ekipe so prikazale tehnično, taktično všečno igro, vendar je domača ekipa OŠ Markovci prikazala največ znanja in zasluženo osvojila državni naslov. Veselje v domači ekipi in na tribunah je bilo izjemno, saj so naslov najboljših osvojile že drugič. Turnir je potekal brez nepotrebnih napetosti in v kulturnem navijanju navijačev.

Po izboru trenerjev je najboljša igralka turnirja postala učenka OŠ Markovci Noelle Vilčnik, prav tako strelka turnirja. Najboljša vratarka na turnirju je bila Neža Forštnarič v idealno peterko turnirja pa so še bile izbrane učenke Lara Ferjančič (OŠ Divača), Maja Poje Mihelič (OŠ Ribnica) in Nina Kajzba (OŠ Vojnik), ki so prejele lične pokale organizatorja.

Državne prvakinje so postale: Bezjak Eli, Forštnarič Neža, Horvat Blažka, Kitak Klara, Tement Barbara, Žnidarič Maša, Skuhala Julija, Meglič Neža in Vilčnik Noelle - kapetan ekipe.

Organizator in mentor OŠ Markovci: Zlatko Marčič

Razpored tekmovanja in rezultati:

 1.    tekma:  POLFINALE

OŠ MARKOVCI : OŠ RIBNICA  2 : 0 (1 :0)

2.    tekma:

OŠ DIVAČA : OŠ VOJNIK  2:3 – po kazenskih strelih (1:2,1:1,0:1)

3.    tekma: TEKMA ZA 3. IN 4. MESTO

OŠ  RIBNICA : OŠ DIVAČA  2 : 3 – po kazenskih strelih  (1:2,1:1,1:0)

4.    tekma: TEKMA ZA 1. IN 2. MESTO

OŠ MARKOVCI : OŠ VOJNIK  1 : 0 (1:0)

 Končna razvrstitev:

1.    mesto

OŠ MARKOVCI

2.    mesto

OŠ VOJNIK

3.    mesto

OŠ  DR. B.M. DIVAČA

4.    mesto

OŠ  DR. F.P. RIBNICA

 

Comments