XX. mednarodni likovni natečaj Radost Evrope 2018

objavljeno: 7. sep. 2018 02:47 avtor: OŠ Markovci
Ob koncu šolskega leta smo se z likovnimi deli učencev likovnega krožka prijavili na XX. mednarodni likovni natečaj Radost Evrope 2018, ki ga že tradicionalno prirejajo v Beogradu. V teh dneh pa nas je razveselila novica, da so v kategoriji 13 do 15 let naši učenci s svojimi likovnimi deli dosegli 3. mesto in ( če prav razumem ) diplomo za kolekcijo, nagrajeni pa sta v tej kategoriji učenka Sonja Meško, učenka 8.razreda (v juniju še 7.razred) in Viktorija Puc ,ki je zaključila 9. razred.

Po poslani priponki sodeč je bil odziv na natečaj izredno velik (sodelovali so učenci iz mnogih držav).Izbrati zmagovalne izdelke med vsemi prispelimi, po moje, ni bilo tako enostavno. Zato smo veseli, da so se med glavne nagrajence natečaja uvrstili tudi naši učenci.

Kopija sporočila:
Poštovani,
 
Sa velikim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je Stručni žiri (dr um. Nevena Popović, asistent na Fakultetu umetnosti Zvečan - Kosovska Mitrovica Univerziteta u Prištini, Đurđa Sivački asistent na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta u Beogradu, Zoran Stanarević, likovni pedagog u osnovnoj školi „Jefimija" u Obrenovcu) pregledao sve pristigle radove na XX Međunarodni likovni konkurs „Radost Evrope 2018“ i dodelio diplome i nagrade u pet starosnih kategorija.
....
Spisak nagrađenih nalazi se u prilogu. Molim Vas da proverite da li su imena korektno napisana, da bi sve bilo u najkraćem
mogućem roku ispravljeno.
 
Srdačan pozdrav!
 
Lidija Seničar, istoričar umetnosti
Urednik likovnih programa
 
III NAGRADA ZA KOLEKCIJU / 3rd PRIZE FOR A COLLECTION
 1. Osnovna škola „Rastko Nemanjić - Sv. Sava” Nova Pazova, Srbija
  Likovni pedagog / Art teacher: Gordana Matić
  Nagrađeni / Awarded children: Jana Ilić, Aleksandra Radujko, Matej Simić, Dajana Stojanović
 2. Municipalna deĉja umetniĉka škola grada Šciolkovo Shchyolkovo, Moskovskaya oblast, Russia (Šĉolkovo, Moskovska oblast, Rusija)
  Likovni pedagog / Art teacher: Natalija Markovskaja 18 Deĉji Kulturni centar Beograd, Takovska 8, 11 000 Beograd, R Srbija Tel: +381(011) 32 42 011
  Nagrađeni / Awarded children: Maria Chizhma, Grigoryeva Ekaterina, Ekaterina Gracheva, Hripsime Sargsyan
 3. Osnovna šola Markovci Markovci, Slovenija
  Likovni pedagog / Art teacher: Olga Zorko
  Nagrađeni / Awarded children: Viktorija Puc, Sonja Meško

Olga Zorko
Comments