Vsa obvestila in novice

Uspeh na literarnem natečaju: Šinkovčevi dnevi poezije 2022

Nadarjenost pri učencih se kaže v različnih oblikah in obsegih. Nekateri učenci pa so nadarjeni za prav posebne, specifične stvari. Med njimi je tudi naša učenka, šestošolka, Nina Selič, ki ji še prav posebej leži pisana beseda. Letos je s svojimi literarnimi deli sodelovala na kar nekaj literarnih natečajih. Nini so posebej blizu rime, ki jih mojstrsko poveže z ostalimi slogovnimi sredstvi in nastanejo čudovite pesmi. Ninino nadarjenost je opazila tudi komisija na nedavnem natečaju Šinkovčevi dnevi poezije 2022, kjer je naša učenka s svojo pesmijo Hišica osvojila odlično tretje mesto med vsemi prijavljenimi učenci druge triade. Za zavidljiv uspeh, ji iskreno čestitamo.

Doroteja Kostanjevec

MARKOVČANKE DRUGE NA DRŽAVNEM PRVENSTVU V MALEM NOGOMETU

Starostna kategorija in spol: STAREJŠE UČENKE

Stopnja tekmovanja: FINALE DRŽAVNEGA TEKMOVANJA

Kraj in datum tekmovanja: MARKOVCI, 8. 06. 2022


Razpored tekmovanja in rezultati:

1. tekma: POLFINALE OŠ MARKOVCI : OŠ ŠMARJETA 1 : 0 (0 : 0)

2. tekma: POLFINALE OŠ TRBOVLJE : OŠ RAKEK 1 : 5 (1 : 2)

3. tekma: FINALE - TEKMA ZA 3. IN 4. MESTO OŠ ŠMARJETA : OŠ TRBOVLJE 1 : 0 (0 : 0)

4. tekma: FINALE - TEKMA ZA 1. IN 2. MESTO OŠ MARKOVCI : OŠ RAKEK 0 : 1 (0 : 0)


Končna razvrstitev:

1. mesto OŠ RAKEK
2. mesto
OŠ MARKOVCI
3. mesto OŠ ŠMARJETA
4. mesto OŠ TRBOVLJE


Starejše učenke OŠ Rakek so prvič osvojile naslov državnih prvakinj po izjemno izenačeni tekmi z OŠ Markovci. Le ena napaka učenk OŠ Markovci je odločila prvaka. Za OŠ Markovci je bila to že tretja zaporedna uvrstitev v finale in le malo je manjkalo, da niso osvojile še tretjega naslova državnih prvakinj, to kljub temu za občino Markovci in OŠ Markovci pomeni velik uspeh.

V večnamenski športni dvorani OŠ Markovci je dne 8. 6. 2022 potekal finalni nogometni turnir državnega tekmovanja za starejše učenke. Po otvoritvi tekmovanja in kulturnem programu je žreb odločal, katera ekipa bo s kom igrala v polfinalu.

Domače igralke OŠ Markovci so v prvi tekmi prišle do zmage (1 : 0). Vso tekmo so prevladovale na igrišču in veselje na koncu tekme je bilo nepopisno, saj so si finale priigrale že tretje leto zapored. V drugi polfinalni tekmi je OŠ Rakek po začetnem vodstvu OŠ Trbovlje zmagala in si odprla pot v finale (5 : 1). Tekma za tretje mesto je bila odločena z enim zadetkom in več sreče je imela OŠ Šmarjeta in si z rezultatom 1 : 0 prislužila tretje mesto.

Težko pričakovani finale med OŠ Markovci in OŠ Rakek je opravičil vsa pričakovanja. Po rahli pobudi OŠ Markovci v začetku tekme so se igralke OŠ Rakek pokazale za čvrstega nasprotnika in v četrti minuti pred koncem tekme povedle z 1 :0 in kljub hudemu naletu domačink zadržale vodstvo, kar je bil tudi končni rezultat tekme. Gol je dosegla Tinkara Obreza, ki je bila tudi izbrana za najboljšo igralko turnirja.

Veselje v domači ekipi je bilo kljub porazu veliko, saj so po dveh prvih mestih, sedaj osvojile še drugo mesto v državi za tekmovanje osnovnih šol v nogometu. Turnir je potekal brez nepotrebnih napetosti in s kulturnim navijanjem navijačev. Po izboru trenerjev je najboljša igralka turnirja postala učenka OŠ Rakek Tinkara Obreza. V idealno peterko turnirja pa so bile izbrane učenke: Taja Doles (OŠ Rakek), Lara Čuček (OŠ Rakek), Ana Makovec (OŠ Šmarjeta), Eva Muratovič (OŠ Trbovlje) in Eli Bezjak (OŠ Markovci), ki so prejele lične pokale organizatorja.

Drugo mesto za OŠ Markovci so osvojile: Eli Bezjak (kapetanka ekipe), Julija Skuhala, Neža Meglič, Teja Slanič, Lana Kristovič, Tjaša Pfeifer, Doris Cimerman, Lara Krajnc in Mia Pernat.

Organizator in mentor OŠ Markovci:
Zlatko Marčič

Šan Kelc 2. na področnem tekmovanju in se uvrstil na državno tekmovanje v atletiki

Na atletskem stadijonu na Ptuju je bilo v ponedeljek, 30. 06. 2022 področno tekmovanje v atletiki za mlajše in starejše učence. Naše učenke in učenci so dosegli odlične rezultate, najbolji izdid na tekmovanju pa je dosegel z 2. mestom Šan Kelc na 60 m in uvrstitvijo na finale državnega tekmovanja.

Vidni rezultati naših učencev:

2. mesto Šan Kelc, 60 m- 8.20 sek.
4.mesto Alja Varga, skok v višino - 1.25 m
4. mesto Iva Solina Petrovič, skok v daljino- 4.47 m
6. mesto Hana Zemljarič, skok v višino – 1.20 m
6. mestio Liza Jakomini Kristovič, suvanje krogle – 7.95 m
7. mesto Anže Horvat, skok v višino – 1.53
9. mesto Leon Lebar, skok v višino - 1.30
9.mesto Jana Strmšek, skok v višino - 1.20

Na finalu državnega tekmovanja v atletiki se je uvstilo 24 najboljših tekmovalcev iz posameznih atletskih disciplin iz področnih tekmovanj. Šan je zasedel končno 17. mesto v Sloveniji, kar je lep uspeh in spodbuda za nadalnje delo.

Čestitamo!

Mentor: Zlatko Marčič

Na medobčinskem atletskem tekmovanju naši učenci osvojili 5 medalj

Na atletskem stadionu na Ptuju je bilo v četrtek, 19. 05. 2022, medobčinsko tekmovanje v atletiki za mlajše in starejše učence. Naše učenke in učenci so dosegli odlične rezultate in osvojili skupno 5 medalj.

Vidni rezultati naših učencev:

1. mesto Šan Kelc, 60 m- 8.26 sek.

1. mesto Nik Mlakar, skok v višino -1.61 m

2. mesto Jana Strmšek, skok v višino - 1.30 m

3. mesto Alja Varga, skok v višino - 1.25 m

3. mesto Leon Lebar, skok v višino - 1.30 m


4. mesto Iva Solina Petrovič, skok v daljino- 4.26 m

5. mesto Anže Horvat, skok v višino – 1.53 m

5. mesto Luka Stolec, skok v daljino – 4.40 m

6. mesto Maj Veršič, skok v višino – 1.30 m

6. mesto Hana Zemljarič, skok v višino – 1.20 m

6. mesto Eli Bezjak, 300 m – 50,52 sek.

6. mestio Teja Slanič, suvanje krogle – 7.62 m

Za našo šolo so tekmovali še: Kokot Zebec Kaja, Mia Cartl, Mišel Cartl, Živa Lešnik, Jakomini Kristovič Liza, Rene Pfeifer, Taj Planinc, Neža Jurič in Neža Bezjak.

Čestitamo!

Mentorja: Drago Prislan in Zlatko Marčič

SREBRNO PRIZNANJE za raziskovalno nalogo Domače mleko nekoč in danes


V ponedeljek, 16. maja 2022, je na Gimnaziji Murska Sobota in Srednji poklicni in tehnični šoli Murska Sobota potekalo 56. državno srečanje mladih raziskovalcev. Po drugem izbirnem krogu je iz regijskega tekmovanja na državno srečanje bila uvrščena tudi ekipa OŠ Markovci, ki je pripravila raziskovalno nalogo z naslovom Domače mleko nekoč in danes. Pripravile so jo učenke Nuša Žnidari in Nina Selič iz 6.a ter Vita Žgeč iz 8.b razreda. Na državnem srečanju so si priborile SREBRNO PRIZNANJE. Iskreno čestitamo!


Mentorica Alenka Domanjko Rožanc

ZLATO PRIZNANJE S POHVALO NINI SELIČ

V sredo, 13. aprila, je na Osnovni šoli Majšperk potekalo državno tekmovanje iz znanja Vesele šole. Iz naše šole se je državno tekmovanje uvrstila učenka Nina Selič iz 6. a razreda, na šolskem tekmovanju pa sta ob Nini bili uspešni še Eva Petek in 4. b in Ana Stolec iz 9. b, ki sta osvojili bronasto priznanje.

Nina je bila zelo uspešna tudi na državnem tekmovanju, saj je seštevek točk zadostoval za ZLATO priznanje s pohvalo.

Iskreno čestitamo za njen trud in marljivost!


Mentorica:
Alenka Domanjko Rožanc

Državno tekmovanje v znanju angleškega jezika


12. aprila 2022 je na Osnovni šoli Puconci potekalo državno tekmovanje v znanju angleškega jezika za šestošolce. Našo šolo je zastopalo šest učencev, ki so na šolskem tekmovanju dosegli bronasto priznanje. Jaka Bezjak, Lara Završnik, Karmen Jug, Vid Meglič, Katarina Meglič in Nina Selič so tudi na državnem tekmovanju dosegli odlične rezultate, Jaka Bezjak pa je z izkazanim znanjem nagrajen s srebrnim priznanjem.

Iskrene čestitke!


Mlajše učenke na medobčinskem tekmovanju v rokometu dosegle 2. mesto

Na OŠ Markovci je bilo v torek, 12. 04. 2022 medobčinsko tekmovanje v rokometu za mlajše učenke, kjer so naše učenke zasedle odlično 2. mesto. Naše učenke so najrej premagale vrstnice iz OŠ Ljudski vrt, nato pa v drudi tekmi z OŠ Gorišnica izgubile. Naše učenke so bile eno leto mlajše, le ena je bila sedmošolka, ostale pa vse šestošolke in petošolke in je zato 2. mesto in uverstitev na področno tekmovanje lep uspeh te generacije.

Tekma Rezultat

OŠ Ljudski vrt : OŠ Markovci 3 : 8

OŠ Ljudski vrt : OŠ Gorišnica 3 : 12

OŠ Markovci : OŠ Gorišnica 0 : 7


Vrstni red:

 1. OŠ Gorišnica

 2. OŠ Markovci

 3. OŠ Ljudski vrt

Za našo šolo so tekmovale: Mia Cartl 7.b, Neža Bezjak 6.a, Kaja Kokol Zebec 6.a, Maja Jakomini 6.b, Nina Pfeifer 6.b. Hana Zemljarič 6.b, Damalis Vilčnik 6.b, Jurič Tea 6.a, Forštnarič Tia 6.a, Cimerman Doris 5.b in Gavez Alina 5.b.

Čestitamo!

Mentor: Zlatko Marčič

Tekmovanje v znanju matematike za Vegova priznanja

v šolskem letu 2021 / 2022

V četrtek, 17. marca 2022 je na šoli potekalo tekmovanje v znanju matematike za Vegova priznanja. Na tekmovanje je bilo prijavljenih 23 učencev naše šole, iz 8. in 9. razreda. 7 učencev je prejelo priznanje Kenguru.

Na regijsko tekmovanje, ki je bilo 6.4.2023 na OŠ Središče ob Dravi, so se uvrstili Anže Horvat (9.a), Pia Zemljarič (9.b) in Ana Stolec (9.b). Vsi trije so dobitniki bronastega priznanja na regijskem tekmovanju.

Čestitke vsem za uspeh!

Sabina Založnik

8.razred

Sofija Hojnik

Jan Merc

Matej Hrga


9.razred

Anže Horvat

Pia Zemljarič

Ana Stolec

Špela Godec

Tekmovanje v znanju matematike za Kenguru Vegova priznanja

V četrtek, 17. marca 2022 je na šoli potekalo tekmovanje v znanju matematike za Vegova priznanja. Na tekmovanje je bilo prijavljenih 133 učencev naše šole, od 1. do 7. razreda.

44 učencev je prejelo priznanje Kenguru.

Na regijsko tekmovanje, ki je bilo 6.4.2023 na OŠ Središče ob Dravi, se je Nina Selič (6.a), ki je na omenjenem tekmovanju prejela tudi bronasto priznanje.

Čestitke vsem za uspeh!

Sabina Založnik

1.razred

Jusuf Kujuković

Rosa Majcen

Kevin Petrovič

Lionell Bezjak

Adrian Drndalaj

Matija Greif

Zara Petek

Jure Pilinger

Žanet Serdinšek

Lukas Koncilija

Nejc Ciglar

Gal Lešnik

Ema Vrtačnik

Tia Cingesar

Taja Jurič

Lucija Rojko Stöckl

Aljaž Žnidarič

2.razred

Vita Bezjak

Neža Pompe

Liza Hrga

Staš Cvetko

Jana Horvat

Aljaž Tement

Vita Prelog3.razred

Zala Vrtačnik

Jurij Ferčič

Tjaša Gabrovec

Jaka Pilinger

Enej Horvat

Lara Kostanjevec Škrbec

4.razred

Matija Tement

Klara Papler

Zoja Lukman

Ian May Petek

Mia Kelc

Ožbej Visenjak5.razred

Jure Vrtačnik

Luka Krajnc

Jan Vreš

6.razred

Nina Selič

Matija Korošec

Tia Forštnarič

Mlajše učenke na področnem tekmovanju v košarki dosegle 2. mesto

Na OŠ Poljčane je bilo v četrtek, 10. 03. 2022 področno tekmovanje v košarki za mlajše učenke, kjer so naše učenke zasedle odlično 2. mesto. Naše učenke so najrej premagale vrstnice iz OŠ Poljčane, nato pa v drudi tekmi z OŠ Majšperk, po izenačenih dveh tretinah morale v zadnji četrtini priznat, boljšo igro OŠ Majšperk. Za uvrstitev na četrtfinalni državni turnir nam je zmanjkalo malo sreče, vplivalo pa je tudi dejstvo, da smo odigrali dve zaporedni tekmi.

Rezultati tekem:

OŠ K.K. Poljčane : OŠ Markovci 21 : 26

OŠ Majšperk : OŠ Markovci 15 : 23

OŠ Majšperk : OŠ K.K. Poljčane 22 : 14

Vrstni red:

1. OŠ Majšperk

2. OŠ Markovci

3. OŠ K.K. Poljčane

Za našo šolo so tekmovale: Ema Golob 7. a, Urška Majer 7.a, Alja Varga 7.a, Anja Kodrič 7.b, Mia Cartl 7.b, Jana Strmšek 7.a, Nuša Žnidarič 6.a, Neža Bezjak 6.a, Kaja Kokol Zebec 6.a, Maja Jakomini 6.b, Nina Pfeifer 6.b in Hana Zemljarič 6.b .

Čestitamo!

Mentor: Zlatko Marčič

TEKMOVANJE V ZNANJU ANGLEŠČINE

16. februarja 2022 je na šoli potekalo šolsko tekmovanje v znanju angleščine za šestošolce. Prijavljenih je bilo 13 učencev, 6 od njih je doseglo bronasto priznanje in uvrstitev na državno tekmovanje, ki bo 12. aprila 2022.

Učenci, ki se bodo udeležili tega tekmovanja, so: Jaka Bezjak, Karmen Jug, Lara Završnik, Nina Selič, Vid Meglič in Katarina Meglič.

Iskrene čestitke!

Mlajše učenke medobčinske podprvakinje v košarki

Na OŠ Majšperk je bilo v sredo, 16.02.2022 finalno medobčinsko tekmovanje v košarki za mlajše učenke. Učenke so prikazale dobro kolektivno igo, vendar po razburljivi tekmi polno preobratov po podaljških izgubile za dve točki. Kot zanimivost lahko povemo, da so naše učenke kar 8 let bile zaporedoma medobčinske prvakinje, tokrat pa dosegle 2. mesto, kar je tudi lep uspeh in upamo, da bo na področnem tekmovanju rezultat v našo korist. Učenke so se tako uvrstile na področno tekmovanje, kjer bodo lahko branile lanskoletno prvo mesto.

OŠ Majšperk : OŠ Markovci 30:28

Vrstni red:

 1. OŠ Majšperk

 2. OŠ Markovci

Za našo šolo so tekmovale: Ema Golob 7. a, Urška Majer 7.a, Alja Varga 7.a, Anja Kodrič 7.b, Mia Cartl 7.b, Nuša Žnidarič 6.a, Neža Bezjak 6.a, Kaja Kokol Zebec 6.a, Maja Jakomini 6.b, Nina Pfeifer 6.b, Hana Zemljarič 6.b in Živa Lešnik 6.b.

Čestitamo!

Mentor: Zlatko Marčič

Starejše učenke na četrtfinalnem državnem tekmovanju v košarki dosegle 2. mesto

Na OŠ Sladki Vrh je bilo v torek, 22. 02. 2022 četrtfinalno državno tekmovanje v košarki za starejše učenke, kjer so naše učenke zasedle odlično 2. mesto. Učenke so z borbeno in učinkovito igro v obrambi in napadu, najrej premagale vrstnice iz OŠ Sladki Vrh, nato pa v drudi tekmi z OŠ 1. Murska Sobota, po izenačenih dveh tretinah klonile v zadnji četrtini. Omeniti velja, da večina igralk OŠ 1.M.Sobota redno trenira v košarkarskem klubu M.Sobota, naše učenke pa le vadijo v šolskih okvirih in večinoma pri urah športa. Za uvrstitev v polfinalni turnir nam je zmanjkalo malo sreče in pa tudi kondicije, saj smo odigrali dve zaporedni tekmi, kar se je zelo poznalo pri učinkovitosti v napadalnih akcijah, ki smo jih neučinkovito zaključevali. Učenke so se tako uvrstile okrog 10 mesta med vsemi šolami v Sloveniji, kar je za našo šolo veliki uspeh.

OŠ Sladki Vrh : OŠ Markovci 18 : 38

OŠ 1. M. Sobota : OŠ Markovci 21: 10

OŠ Sladki Vrh : OŠ 1. M. Sobota 19 : 34

Vrstni red:

 1. OŠ 1.M.Sobota

 2. OŠ Markovci

 3. OŠ Sladki Vrh

Za našo šolo so tekmovale: Lana Kristovič 9. A, Žana Tomažič 9. A, Eli Bezjak 9. B, Tjaša Pfeifer 9. B, Mia Pernat 9. B, Teja Slanič 9. A, Manca Majer 9. A, Neža Meglič 8. B, Julija Skuhala 8. B, Aneja Plohl 8. A in Iva Solina Petrovič 8. A.

Čestitamo!

Mentor: Zlatko Marčič

INFORMACIJE za 8 in 9. razred

Spoštovani starši, učenci,

Pošiljamo Vam povezavo do Srednješolskega Vpisnika v katerem lahko najdete koristne informacije o vpisu v nadaljnje izobraževanje. Devetošolci so vpisnik prejeli tudi v tiskani obliki.
POVEZAVA: https://issuu.com/srednjesolskivpisnik/docs/srednjesolski_vpisnik_2022

šolska svetovalna služba, Zinka Vidovič

Starejše učenke OŠ Markovci področne prvakinje v košarki

Na OŠ Majšperk je dne, 5.1.2022 potekalo področno tekmovanja v košarki za starejše učenke. Učenke OŠ Markovci so tudi to šolsko leto postale področne prvakinje. Najprej so lažje kot je bilo za pričakovat premagale OŠ Majšperk z rezultatom 51:5. V drugi tekmi pa še OŠ Poljčane z rezultatom 36:5. V januarju tako čaka učenke državno tekmovanje. Na četrtfinale državnega tekmovanja Slovenije se je uvrstilo najboljših 25 šol v Sloveniji in ena izmed njih je tudi tokrat OŠ Markovci..

Vrstni red:

 1. OŠ MARKOVCI

 2. OŠ POLJČANE

 3. OŠ MAJŠPERK

Področne prvakinje v košarki so postale:

Bezjak Eli 9.b, Lana Kristovič 9.a, Ema Sok 9.a, Žana Tomažič 9.a(odsotna), Mia Pernat 9.b, Tjaša Pfeifer 9.b, Teja Slanič 9.a, Aneja Plohl 8.a, Iva Solina Petrovič 8.a, Julija Skuhala 8.b, Neža Meglič 8.b, Tia Pintarič 9.b in Manca Majer 9.a.

Mentor: Zlatko Marčič

Čestitamo!

ST. UČENKE OSVOJILE 2. MESTO NA MEDOBČINSKEM TEKMOVANJU OSNOVNIH ŠOL V MALEM NOGOMETU

V večnamenski športni dvorani OŠ Juršinci, je dne, 3.12.2021 potekal finalni medobčinski turnir v nogometu za starejše učenke. Učenke OŠ Markovci so se tudi tokrat izkazale in osvojile drugo mesto z malo več sreče pa bi bile lahko tudi prve.

Vse finalne tekme so bile zelo izenačene, vse učenke pa so prikazale borbeno in tehnično dokaj dovršeno igro. Učenke OŠ Markovci so se tako uvrstile na področno tekmovanje, ki bo potekalo v mesecu januarju.

Vrstni red tekmovanja:

 1. OŠ JURŠINCI

 2. OŠ MARKOVCI

 3. OŠ LJUDSKI VRT

 4. OŠ HAJDINA

Medobčinske podprvakinje so postale:

Bezjak Eli 9.b, Slanič Teja 9.a, Pfeifer Tjaša 9.b, Kristovič Lana 9.a, Pintarič Tia 9.b, Janžekovič Saša 9.b, Pernat Mia 9.b, Skuhala Julija 8.b, Meglič Neža 8.b in Cimerman Doris 5.b.

Mentor: Zlatko Marčič

Čestitamo!

Cankarjevo tekmovanje

9. 11. 2021 je na naši šoli potekalo šolsko Cankarjevo tekmovanje iz znanja slovenščine. Dobitniki bronastih priznanj so:

4. r: Lea Horvat, Zoja Lukman, Matic Zebec, Naja Žnidarič, Eva Petek, Pia Šegula, Ina Zemljarič, Aleksander Cigula in Anabella Dogša;

5. r: Nuša Podpečan, Amalija Strelec in Nuša Kozel;

6. r: Nina Selič in Miha Gramc;

7. r: Jana Strmšek in Glorija Horvat;

8. r: Aneja Plohl in Sofija Hojnik,

9. r: Ana Stolec in Špela Godec.

Na regijsko tekmovanje, ki je potekalo 9. 12. 2021, sta se uvrstili: Aneja Plohl iz 8. razreda ter Ana Stolec iz 9. razreda.

Čestitamo vsem!

REZULTATI ŠOLSKEGA TEKMOVANJA IZ ZNANJA LOGIKE

V četrtek, 24. 9. 2020, je na šoli potekalo tekmovanje iz znanja logike. Na tekmovanje se je prijavilo 63 tekmovalcev od 5. do 9. razreda.

Bronasto priznanje prejme 21 učencev in sicer:

 • 5. razred: Matija Korošec, Leja Janžekovič, Vid Meglič, Sara Ljubec, Nina Selič in Miha Gramc

 • 6. razred: Glorija Horvat in Anja Kodrič

 • 7. razred: Julija Skuhala, Ana Ina Zelenik in Sofija Hojnik

 • 8. razred: Pia Zemljarič, Ana Stolec, Maja Majcen, Teja Slanič, Sara Jevšenak, Lana Kristovič in Špela Godec

 • 9. razred: Nuša Janžekovič, Nina Krošelj in Ajda Mlinarič

Bronasto priznanje prejme tretjina tekmovalcev, pod pogojem, da dosežejo vsaj 30% vseh možnih točk. Priznanje prejmejo tudi ostali tekmovalci, ki so na šolskem nivoju dosegli vsaj 66% možnih točk.

Učenki Pia Zemljarič (8.b) in Nuša Janžekovič (9.a) pa sta se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo 17. 10. 2020 na OŠ Majšperk.

Po pravilniku se na državno tekmovanje uvrsti prvak šole v posamezni tekmovalni skupini pod pogojem, da doseže 66% točk. Torej napredujejo prvaki, ki so osvojili v 8. in 9. razredu vsaj 36,5 točke in v 7. razredu 39,5 točke.

Dodatni tekmovalci, ki so vabljeni na tekmovanje pa so tisti, ki so v 9. razredu osvojili 49 točk, v 8. razredu 45 točk in v 7. razredu 50,5 točke.

Čestitke vsem za uspeh!

Sabina Založnik

Šolsko tekmovanje iz znanja biologije

9. marca 2021 je potekalo tekmovanje iz znanja biologije za učence 8. in 9. razreda. Udeležilo se ga je 23 učencev (9 učencev iz 8. razredov in 14 učencev iz 9. razredov).

BRONASTO PROTEUSOVO PRIZNAJE so dosegle tri učenke: Lana Kristovič, Enja Fistravec iz 8.a razreda in Špela Godec iz 8. b razreda.

Na državno tekmovanje se je uvrstila Lana Kristovič.

Danica Muršec

Šolsko tekmovanje iz znanja kemije

11. marca 2021 je potekalo tekmovanje iz znanja kemije za učence 8. in 9. razreda. Udeležilo se ga je 19 učencev (10 učencev iz 8. razredov in 9 učencev iz 9. razredov).

Na državno tekmovanje so se uvrstile: Lana Kristovič, Pia Zemljarič in Nina Krošelj.

Danica Muršec

Šolsko tekmovanje iz fizike za Stefanova priznanja v šolskem letu 2020/21

V četrtek, 15. 4. 2021, je na šoli potekalo tekmovanje v znanju iz fizike. Tekmovalo je 14 učencev 8. in 9. razredov.

Bronasto priznanje so prejelo: Anže Horvat (8.a), Ana Stolec (8.b), Ana Ertl (9.b), Nina Krošelj (9.b) in Luka Matjašič (9.b).

Na državo tekmovanje, ki bo 8. 5. 2021, sta se uvrstila Anže Horvat in Ana Ertl.

Čestitke vsem za uspeh.

Irena Križanec

Tekmovanje v znanju matematike za Vegova priznanja v šolskem letu 2020/2021

V četrtek, 22. aprila 2021, je na šoli potekalo tekmovanje v znanju matematike - mednarodni matematični kenguru. Na tekmovanje je bilo prijavljenih 163 učencev naše šole, od 1. do 9. razreda. 56 učencev je prejelo bronasta priznanja.

Na državno tekmovanje, ki bo 15.5.2021, se je uvrstila Pia Zemljarič, 8.b.

Čestitke vsem za uspeh!

Sabina Založnik

MEHURČKI

13.4.2021 je na naši šoli potekalo tekmovanje iz znanja slovenskega jezika. Udeležilo se ga je 14 učencev iz drugega in 12 učencev tretjega razreda. Priznanja za sodelovanje so prejeli vsi udeleženci tekmovanja. Čestitamo!

Državno tekmovanje v znanju angleščine

19. aprila 2021 je potekalo državno tekmovanje v znanju angleščine za učence 8. razreda. Udeležila se ga je Ana Vugrinec iz 8.a razreda. Dosegla je zelo dober rezultat in le za las zgrešila srebrno priznanje.

Sonja Pavlenič

Cankarjevo tekmovanje

13. 4. 2021 je na naši šoli potekalo še Cankarjevo tekmovanje. Dobitniki priznanj so naslednji:

 • 4. razred: Nuša Podpečan, Amalija Strelec in Jure Vrtačnik;

 • 5. razred: Nina Selič, Karmen Jug, Kaja Kokol Zebec in Miha Gramc;

 • 6. razred: Jana Strmšek in Urška Majer;

 • 7. razred: Aneja Plohl, Julija Zebec in Lana Podrenek;

 • 8. razred: Ana Stolec in Špela Godec

 • 9. razred: Sara Janžekovič, Ana Ertl, Jan Majer in Tia Veršič Horvat.

Sara Janžekovič in Ana Stolec sta se uvrstili na državno tekmovanje.

Vsem sodelujočim in prejemnikom priznanj iskreno čestitamo!

Vodja tekmovanja, Doroteja Kostanjevec

Šolsko tekmovanje iz angleškega jezika za 9. razred

29. marca 2021 je potekalo šolsko tekmovanje v znanju angleškega jezika za učence 9. razreda. Udeležilo se ga je 15 učencev. Bronasto priznanje je doseglo 5 učencev: Uroš Dvoršak, Ajda Mlinarič, Ricardo Vozlič iz 9. b in Klara Tement ter Tia Veršič Horvat iz 9. a.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke za sodelovanje in doseženi uspeh.

Tanja Frangež Kobale in Sonja Pavlenič

DRŽAVNO TEKMOVANJE V ZNANJU V ZNANJU VESELE ŠOLE

14. aprila 2021 je potekalo državno tekmovanje v znanju Vesele šole. Udeležila se ga je Nina Selič iz 5.a razreda. Osvojila je ZLATO priznanje. Iskrene čestitke.


Zinka Vidovič

REZULTATI ŠOLSKEGA TEKMOVANJA V ZNANJU VESELE ŠOLE

Šolsko tekmovanje v znanju iz Vesele šole je potekalo 10. marca 2021. Tekmovanja se je udeležilo 25 učencev. Bronasta priznanja so osvojili: Nina Selič 5.a, Tia Vreš 6.a, Jasna Bratuša 7.a, Ana Stolec, Maja Majcen, Lana Kristovič 8.b, Jan Majer 9.a, Nina Krošelj, Ana Ertl 9.b. Na državno tekmovanje, ki bo potekalo 14. aprila 2021, se je z dosežkom 42 točk (87,5%) uvrstila Nina Selič iz 5.a razreda.

Vsem veselo-šolcem pohvala za sodelovanje in iskrene čestitke za dosežene uspehe.

Zinka Vidovič

Starejše učenke uspešne na medobčinske rokometnem tekmovanju in postale podprvakinje

Na OŠ Markovci je bilo v petek, 8. 11. 2019 finalno medobčinsko tekmovanje v rokometu za starejše učenke. Učenke so prikazale dokaj dobro znaje, saj nobena ne trenira klubskega rokometa. Ostale ekipe so imele večje število igralk, ki trenirajo v rokometnih klubih. Učenke so dosegle imeniten uspeh z 2. mesto in se uvrstile na področno tekmovanje.

Rezultati tekem:

 • OŠ Markovci : OŠ Ljudski vrt 7 : 6

 • OŠ Ljudski vrt : OŠ Gorišnica 3 : 13

 • OŠ Markovci : OŠ Gorišnica 7 : 13

Vrstni red:

 1. OŠ Gorišnica

 2. OŠ Markovci

 3. OŠ Ljudski vrt

Za našo šolo so tekmovale: Manca Drevenšek 8. B, Zala Golob 8. B, Lana Kristovič 7. A, Žana Tomažič 7. A, Eli Bezjak 7. B, Tjaša Pfeifer 7. B, Mija Pernat 7. B, Maša Fras 9. A, Ana Pošinjak 9. A, Staša Štern 9. A, Teja Slanič 7. A, Tamara Slanič 9. B in kapetan ekipe Noelle Vilčnik 9. A.

Čestitamo!

Mentor: Zlatko Marčič

PRVI ŠPORTNI DAN - JESENSKI KROS

27. 9. 2019 smo v športnem parku Zabovci izvedli prvi športni dan, in sicer kros. Eni so se izkazali zmagovalno, drugi tekmovalno in malo manj zmagovalno. Še vedno pa drži: važno je sodelovati in pokazati voljo. Prva tri mesta v vsakem razredu so dosegli:

1. razred deklice

1. Bezjak Ana 1.a

2. Cizerl Evelin 1.a

3. Pfeifer Tina 1.b


1.razred dečki

1. Črešnik Jakob 1.b

2. Ferčič Jurij 1.a

3. Cimerman Žiga 1.a

2. razred deklice

1. Zemljarič Ema 2.b

2. Horvat Lea 2.b

3. Žnidarič Naja 2.b


2. razred dečki

1.Cimerman Emanuel 2.a

2.Horvat Tilen 2.a

3.Bromše Leo 2.b

3. razred deklice

1.Cigula Adela 3.b

2.Cimerman Doris 3.b

3.Forštnerič Zarja 3.b


3. razred dečki

1.Veršič Maj 3.a

2.Florjanič Jaka 3.b

3.Meznarič Tjan 3.a

4. razred deklice

1.Kokol Zebec Kaja 4.a

2.Zemljarič Hana 4.b

3. Jakomini Maja 4.b


4. razred dečki

1.Planinc Taj 4.a

2.Sok Matija 4.a

3.Gramc Miha 4.b

5. razred deklice

1.Strmšek Jana 5.a

2.Majer Urška 5.a

3.Hrga Neža 5.


5. razred dečki

1. Stolec Luka 5.b

2. Lebar Leon 5.b

3. Kelc Šan 5.b

6. razred deklice

1. Solina Petrovič Iva 6.a

2. Kranjc Lara 6.b

3. Bezjak Tjaša 6.a


6. razred dečki

1. Bezjak Anže 6.b

2. Pfeifer Rene 6.b

3. Celec Žan 6.b

7. razred deklice

1. Sok Ema 7.a

2. Pfeifer Tjaša 7.b

3. Bezjak Eli 7.b


7. razred dečki

1. Horvat Anže 7.a

2. Mlakar Nik 7.b

3. Fideršek Jakob 7.a

8. razred deklice

1. Zamuda Nina 8.a

2. Drevenšek Manca 8.b

3. Bratuša Saša 8.a


8. razred dečki

1. Matjašič Luka 8.b

2. Vozlič Ricardo 8.b

3. Forštnarič Jan 8.b

9. razred deklice

1. Vilčnik Noelle 9.a

2. Gošnjak Maja 9.a

3. Bezjak Tija 9.a

9. razred dečki

1.Pfeifer Miha 9.b

2. Glažar Jaka 9.b

3. Šešerko Anej

REZULTATI ŠOLSKEGA TEKMOVANJA V ZNANJU LOGIKE

V četrtek, 26. 9. 2019, je na šoli potekalo tekmovanje iz znanja logike. Na tekmovanje se je prijavilo 53 tekmovalcev od 5. do 9. razreda.

Bronasto priznanje je prejelo 15 učencev in sicer:

 • 5. razred: Luka Stolec in Leon Lebar

 • 7. razred: Pia Zemljarič, Špela Godec, Maja Majcen, Enja Fistravec in Ana Stolec

 • 8. razred: Lea Janžekovič, Sara Janžekovič, Nuša Janžekovič, Sofija Vrtačnik in Ajda Mlinarič

 • 9. razred: Sara Merc, Maj Bezjak in Tamara Slanič

Bronasto priznanje prejme 1/3 tekmovalcev, pod pogojem, da dosežejo vsaj 30% vseh možnih točk. Priznanje prejmejo tudi ostali tekmovalci, ki so na šolskem nivoju dosegli vsaj 66% možnih točk.

Učenci Pia Zemljarič, Sara Merc, Maj Bezjak ter Tamara Slanič pa so se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo 19. 10. 2019 na OŠ Breg na Ptuju.

S tekmovanjem nadaljujejo vsi prvaki posamezne skupine, če so dosegli vsaj 19 točk in ostali, ki so dosegli vsaj 23 točk.

Čestitke vsem za uspeh!

Sabina Založnik

STAREJŠI UČENCI ČETRTI NA MEDOBČINSKEM TEKMOVANJU V KOŠARKI

Na OŠ Olge Meglič je bilo v petek, 23. 10. 2019 finalno medobčinsko tekmovanje v košarki za starejše učence. Po uspešnem polfinalu, kjer smo dosegli dve zmagi, smo v finalu zabeležili dva poraza in osvojili končno četrto mesto, kar je na prikazano realen rezultat.

Rezultati:

 • OŠ MARKOVCI : OŠ Majšperk 28 : 15

 • OŠ MARKOVCI : OŠ Breg 32 : 29

 • OŠ MARKOVCI : OŠ Ljudski Vrt 22 : 55

 • OŠ MARKOVCI : OŠ Breg 32 : 44

Vrstni red:

 1. OŠ Olge Meglič

 2. OŠ Ljudski Vrt

 3. OŠ Breg

 4. OŠ MARKOVCI

 5. OŠ Majšperk

 6. OŠ Kidričevo

Za našo šolo so tekmovali: Maj Vogrin 9. A, Maj Bezjak 9. B, Jan Šilak 9. A, Jaka Glažar 9. B, Jaka Solina Petrovič 9. A, Jaka Janžekovič 9. A, 9. Domen Žnidarič 8. A, Luka Matjašič 8. B, Žiga Anže Hameršak 7. B, Nik Mlakar 7. B, Andrej Topolovec 8. B in Jure Letnik 8. A.

Čestitamo!

Mentor: Zlatko Marčič


STAREJŠE UČENKE PONOVNO MEDOBČINSKE KOŠARKARSKE PRVAKINJE

Na OŠ Markovci je bilo v torek, 22. 10. 2019 finalno medobčinsko tekmovanje v košarki za starejše učenke. Učenke so z borbeno in učinkovito igro v obrambi in napadu, ponovile uspeh lanske generacije. To je že sedmi zaporedni uspeh medobčinskih prvakinj OŠ Markovci. Učenke so se tako uvrstile na področno tekmovanje, kjer tudi branijo lanskoletno prvo mesto.

Rezultati:

 • OŠ Olga Meglič : OŠ Markovci 9 : 70

 • OŠ Majšperk : OŠ Olge Meglič 37 : 14

 • OŠ Markovci : OŠ Majšperk 29 : 17

Vrstni red:

 1. OŠ Markovci

 2. OŠ Majšperk

 3. OŠ Olge Meglič

Za našo šolo so tekmovale:

Kaja Kumer 8. A, Manca Drevenšek 8. B, Zala Golob 8. B, Saša Bratuša 8. A, Lana Kristovič 7. A, Žana Tomažič 7. A, Eli Bezjak 7. B, Tjaša Pfeifer 7. B, Mija Pernat 7. B, Ana Pošinjak 9. A,Sara Merc 9. A, Nika Kostanjevec 9. B, Staša Štern 9. A in kapetan ekipe Noelle Vilčnik 9. A.

Čestitamo!

Mentor: Zlatko Marčič

REZULTATI ŠOLSKEGA TEKMOVANJA IZ ZNANJA BIOLOGIJE ZA PROTEUSOVA PRIZNANJA

V sredo, 16. 10. 2019 ob 13. uri, je potekalo šolsko tekmovanje iz znanja biologije za bronasto Proteusovo priznanje. Udeležilo se ga je 26 učencev (15 učencev iz osmih razredov in 11 učencev iz devetih razredov).

2 učenca: Sara Merc in Jaka Glažar sta osvojila bronasto Proteusovo priznanje in se tudi uvrstila na državno tekmovanje, ki bo 29. 11. 2019.

Vsem učencem ISKRENE ČESTITKE za dosežen uspeh in veliko uspeha tekmovalcema na državnem tekmovanju.

Mentorica: Danica Muršec

POMOČ PRI ODLOČANJU - IZBIRI POKLICNE POTI

Poklicno odločanje mladih na prehodu iz osnovne v srednješolsko izobraževanje in naprej je težka naloga za otroke. Poklicev ne poznajo dovolj dobro, še posebej ne tistih, ki so njihovim očem bolj skriti, zato je zbiranje informacij izjemnega pomena.

Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva

Za mladino in starše 28. novembra 2019 ob 16.30 uri podjetja odpirajo svoja vrata.

Podjetja ponujajo priložnosti za mlade, da v praksi spoznajo svoj bodoči poklic. Dogodek je organiziran v popoldanskem času z namenom, da se obiskov podjetij udeležijo tudi starši. Slovenska podjetja bodo odprla svoja vrata in obiskovalcem predstavila delovne procese, naravo in pogoje dela v realnem okolju.

Prijave na dogodek

Več informacij o dogodku, podjetjih ki bodo na voljo za obisk ter prijavi najdete na povezavi: www.odkrijsvojtalent.si

Kandidat, ki se želi dogodka udeležiti, se mora prej prijaviti preko spletnega obrazca. Prijava je možna tudi preko mobilnih telefonov. Podjetja so razvrščena po regijah.

Poglejte še, kaj napoveduje poklicni barometer - raziskava, ki za naslednje leto napoveduje predvidena razmerja med ponudbo in povpraševanjem na trgu dela.

Povezava: https://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/rezultati-poklicnega-barometra-2019

Šolsko tekmovanje iz znanja angleščine za devetošolce

Tekmovanje je potekalo 14. 11. 2019. Udeležilo se ga je 16 učencev. Bronasto priznanje je prejelo 8 učencev, na območno tekmovanje se jih je z odličnim rezultatom uvrstilo kar pet. Najboljši rezultat je z 49 točkami od 50 možnih dosegel MATIJA VUGRINEC. Sledijo mu MAŠA FRAS, TAJA LIA VIDOVIČ, JAKA GLAŽAR in DANIEL RAUŠL.

Bronasto priznanje so poleg naštetih dosegli še LUKA MAJCEN, AMELIE PAJNKIHER in STAŠA ŠTERN.

Iskrene čestitke!

Starejše učenke na medobčinkem tekmovanju tretje, o zmagovalcu odločala gol razlika

Na OŠ Markovci je bilo v sredo, 27. 11. 2019 finalno medobčinsko tekmovanje v nogometu za starejše učenke. Osnovnošolske ekipe so v letošnjem letu na finalnem turnirju prikazale zelo izenačeno znanje nogometne igre. Naša ekipa je zaradi bolezni nastopila zelo oslabljena, vendar klub vsemu zasedla tretje mesto z malo sreče pa bi bile lahko celo zmagovalke. V izenačenih tekmah so imele na koncu kar tri ekipe enako število točk(6), zato je o končnem vrstnem redu odločala medsebojna gol razlika. Tako je bila najboljša ekipa OŠ Dornava (gol razlika+1), OŠ Breg (0) je bila druga, tretja pa naša šola (-1). Učenke so se kljub 3. mestu, uvrstile na področno tekmovanje.

Rezultati:

 • OŠ Breg : OŠ Juršinci 2 : 0

 • OŠ Markovci : OŠ Dornava 0 : 3

 • OŠ Markovci : OŠ Juršinci 7 : 1

 • OŠ Breg : OŠ Dornava 2 : 0

 • OŠ Dornava : OŠ Juršinci 1 : 0

 • OŠ Markovci : OŠ Breg 4 : 2

Vrstni red:

 1. OŠ Dornava

 2. OŠ Breg

 3. OŠ Markovci

 4. OŠ Hajdina

 5. OŠ Cirkulane-Zavrč

 6. OŠ Ljudski vrt

Za našo šolo so tekmovale: Tjaša Pfeifer 7. b, Mija Pernat 7.b, Staša Štern 9. a, Slanič Tamara 9. b, Ameli Pajnkiher 9. b, Maša Žnidarič 9.a, Neža Meglič 6.b in kapetan ekipe Noelle Vilčnik 9. a.

Čestitamo!

Mentor: Zlatko Marčič

Rezultati državnega tekmovanja iz znanja biologije

V petek, 29. 11. 2019, je na OŠ Borcev za severno mejo MARIBOR potekalo državno tekmovanje iz znanja biologije za SREBRNA in ZLATA PROTEUSOVA PRIZNANJA.

Iz naše šole sta tekmovala:

SARA MERC (9.a) in JAKA GLAŽAR (9.b). Oba sta OSVOJILA SREBRNO PROTEUSOVO PRIZNANJE iz znanja biologije.

Učenki Sari Merc in učencu Jaku Glažarju iskreno čestitam za odlične rezultate in ogromno znanja, ki sta ga dokazala ob uspešnem reševanju zahtevnih tekmovalnih nalog.

Mentorica: Danica Muršec

Rezultati šolsko tekmovanja iz razvedrilne matematike

V sredo, 4. 12. 2019, je na šoli potekalo tekmovanje iz razvedrilne matematike. Na tekmovanje se je prijavilo 73 tekmovalcev od 3. do 9. razreda.

Bronasto priznanje je prejelo 17 učencev in sicer:

 • 3. razred: Jure Vrtačnik, Luka Krajnc, Nuša Podpečan in Jan Vreš

 • 4. razred: Vid Meglič, Matija Korošec in Živa Lešnik

 • 5. razred: Ela Belšak, Anja Kodrič in Šan Kelc

 • 6. razred: Lara Krajnc

 • 7. razred: Enja Fistravec, Ana Stolec in Pia Zemljarič

 • 8. razred: Ana Ertl

 • 9. razred: Sara Merc in Maj Bezjak

Čestitke vsem za uspeh!

Irena Križanec

Cankarjevo tekmovanje

V četrtek, 12. 11. 2019, je na naši šoli potekalo šolsko Cankarjevo tekmovanje iz znanja slovenščine.

Dobitniki bronastih priznanj so:

 • 4. razred: Maja Jakomini, Karmen Jug, Nina Selič, Miha Gramc, Katarina Meglič in Leja Jevšenak;

 • 5. razred: Luka Stolec, Jana Strmšek in Urška Majer;

 • 6. razred: Sofija Hojnik, Lana Podrenek, Aneja Plohl in Julija Zebec;

 • 7. razred: Sara Jevšenak, Ana Stolec, Enja Fistravec, Lana Kristovič, Pia Zemljarič, Maja Majcen in Anže Horvat;

 • 8. razred: Jure Letnik in Sara Janžekovič;

 • 9. razred: Taja Lia Vidovič, Maša Fras, Tamara Slanič in Sara Merc.

Na območno tekmovanje, ki bo potekalo 9. 1. 2020, so se uvrstile: Sara Janžekovič, Sara Merc, Taja Lia Vidovič, Maša Fras in Tamara Slanič.

Čestitamo vsem!

Starejše učenke po medobčinskem tudi področne košarkarske prvakinje

Na OŠ Majšperk je bilo v petek, 20. 12. 2019 področno tekmovanje v košarki za starejše učenke. OŠ Majšperk si je v razburljivi tekmi z OŠ Pohorskega odreda Slo. Bistrica po podaljških, priborila finalno tekmo z našo šolo. Tekma med OŠ Markovci in OŠ Majšperk je bila izenačena le v prvi četrtini, nakar pa so učenke OŠ Markovci prevzele pobudo in prišle do zmage lažje kot so pričakovale. To je že sedma zaporedna uvrstitev naših učenk, med 25 najboljših šol v Sloveniji.

TEKME IN REZULTATI

 • OŠ Majšperk : OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica 36 : 29

 • OŠ Majšperk : OŠ Markovci 11 : 27

VRSTNI RED

 1. OŠ Markovci

 2. OŠ Majšperk

 3. OŠ Podorskega odreda Slovenska Bistrica

Za našo šolo so tekmovale: Kaja Kumer 8. A, Manca Drevenšek 8. B, Saša Bratuša 8. A, Žana Tomažič 7. A, Eli Bezjak 7. B, Tjaša Pfeifer 7. B, Mija Pernat 7. B, Ana Pošinjak 9. A, Sara Merc 9. A, Staša Štern 9. A in kapetan ekipe Noelle Vilčnik 9. A.

Čestitamo in želimo veliko uspeha na četrtfinalnem državnem tekmovanju.

Mentor: Zlatko Marčič

Starejše učenke četrte na področnem rokometnem tekmovanju

Na OŠ Markovci je bilo v petek, 13. 12. 2019 finalno področno tekmovanje v rokometu za starejše učenke. Vse učenke so prikazale dokaj dobro znanje rokometne igre, saj večina gostujočih učenk šol resno trenira klubski rokomet. Učenke naše šole so dosegle 4. mesto in je lep uspeh za učenke, ki ne trenirajo klubskega rokometa.

TEKME IN REZULTATI

 • OŠ Markovci : OŠ Ormož 7 : 11

 • OŠ Miklavž pri Ormožu: OŠ Gorišnica 12 : 13

 • OŠ Markovci : OŠ Miklavž pri Ormožu 7 : 9

 • OŠ Ormož : OŠ Gorišnica 8 : 12

VRSTNI RED

 1. OŠ Gorišnica

 2. OŠ Ormož

 3. OŠ Miklavž pri Ormožu

 4. OŠ Markovci

Za našo šolo so tekmovale: Manca Drevenšek 8. B, Lana Kristovič 7. A, Eli Bezjak 7. B, Tjaša Pfeifer 7. B, Mija Pernat 7. B, Maša Fras 9. A, Ana Pošinjak 9. A, Staša Štern 9. A, Slanič Teja 7. A, Slanič Tamara 9. B, Kaja Kumer 8. A in kapetan ekipe Noelle Vilčnik 9. A.

Čestitamo!

Mentor: Zlatko Marčič

OBMOČNO TEKMOVANJE V ZNANJU ANGLEŠČINE ZA UČENCE 9. RAZREDA

15. januarja 2020 je v prostorih naše šole potekalo območno tekmovanje v znanju angleščine za učence devetega razreda. Udeležilo se ga je 83 učencev s 36 osnovnih šol iz naše regije. Iz naše šole se je na tekmovanje uvrstilo 5 učencev in prav vsi so dosegli zelo visok rezultat, štirje med njimi pa prejmejo srebrno priznanje.

Matija Vugrinec iz 9.a razreda je dosegel vse možne točke. Uvrstil se je na državno tekmovanje, ki bo potekalo 17. marca in se ga bo udeležilo 250 devetošolcev iz vseh krajev Slovenije.

Rezultati naših učencev:

 • Matija Vugrinec 47 / 47 – srebrno priznanje

 • Taja Lia Vidovič 44 / 47 – srebrno priznanje

 • Maša Fras 43 / 47 – srebrno priznanje

 • Daniel Raušl 42 /47 – srebrno priznanje

 • Jaka Glažar 41 /47

REZULTATI TEKMOVANJA IZ ZNANJA KEMIJE ZA PREGLOVA PRIZNANJA, ŠOLSKO LETO 2019/2020

Šolsko tekmovanje iz znanja KEMIJE ZA BRONASTA PREGLOVA PRIZNANJA je potekalo 20. 1. 2020, tekmovalo je 18 učencev (iz osmih razredov 13 učencev in iz devetih razredov 5 učencev).

9. razred: maksimalno število točk, ki jih je tekmovalec lahko dosegel je bilo 35 točk.

8. razred: maksimalno število točk, ki jih je tekmovalec lahko dosegel je bilo 51 točk.

BRONASTO PREGLOVO PRIZNANJE SO USVOJILI NASLEDNJI UČENCI:

 • Sara Merc (9.A) 32 točk

 • Jaka Glažar (9.B) 29 točk

 • Maj Bezjak (9.B) 27 točk


Na DRŽAVNO TEKMOVANJE so se uvrstili:

Sara Merc (9.a), Jaka Glažar (9.b) in Luka Matjašič (8.b).

Vsem dobitnikom bronastih priznanj iskrene čestitke za dosežen uspeh na šolskem tekmovanju, prav tako čestitke za uvrstitev na državno tekmovanje in veliko uspeha 4. 4. 2020, ko bo potekalo državno tekmovanje.

Mentorica: Danica Muršec

OBMOČNO CANKARJEVO TEKMOVANJE

9. 1. 2020 je na Sr. šoli Slovenska Bistrica potekalo območno Cankarjevo tekmovanje. Udeležila so se ga tudi naša dekleta iz 8. in 9. razreda, in sicer:

Sara Janžekovič, Sara Merc, Tamara Slanič, Maša Fras in Taja Lia Vidovič.

Srebrno priznanje je prejela Sara Merc, za kar ji iskreno čestitamo!

Starejše učenke druge na četrtfinalnem tekmovanju v košarki

Na OŠ III. Murska Sobota je bilo v torek, 28. 1. 2020 četrtfinalno državno tekmovanje v košarki za starejše učenke. Učenke so kljub borbeni igri v obrambi in napadu, morale priznati bolj učinkovito igro učenkam OŠ III M. Sobota, katere so se tako uvrstile na polfinalni turnir. Na turnirju, bi morale sodelovati 3 osnovne šole, vendar Mariborska OŠ ni prispela na tekmovanje.

Rezultat:

OŠ III. M: Sobota : OŠ Markovci 34:16 (12:5,12:6,10:5)


Starejše učenke so tako za letos končale s tekmovanji in dosegle zavidljive rezultate in si med vsemi Osnovnimi šolami v Sloveniji delijo 15.-20. mesto, kar je zelo velik uspeh za naše učenke.

Za našo šolo so tekmovale:

Kaja Kumer 8. A, Manca Drevenšek 8. B, Saša Bratuša 8. A, Lana Kristovič 7. A, Žana Tomažič 7. A, Eli Bezjak 7. B, Tjaša Pfeifer 7. B, Mija Pernat 7. B, Ana Pošinjak 9. A, Sara Merc 9. A, Nika Kostanjevec 9. B, Staša Štern 9. A in kapetan ekipe Noelle Vilčnik 9. A.

Čestitamo!

Mentor: Zlatko Marčič

Starejše učenke ponovno prve na področnem nogometnem tekmovanju

Na OŠ Markovci je bilo v petek, 14. 1. 2020 finalno področno tekmovanje v nogometu za starejše učenke. Vse učenke so prikazale dokaj dobro znanje nogometne igre, največ pa naše učenke zlasti z učinkovito igro v napadu, le nekaj težav z igro v obrambi smo imeli z OŠ Breg. Učenke naše šole so dosegle 1. mesto in ponovile že peti zaporedni naslov področnih prvakinj in uvrstitev na polfinale državnega tekmovanja.


Rezultati:

OŠ DORNAVA : OŠ ORMOŽ 1 : 0

OŠ BREG : OŠ MARKOVCI 3 : 4

OŠ MARKOVCI : OŠ ORMOŽ 3 : 0

OŠ DORNAVA : OŠ BREG 0 : 5

OŠ BREG : OŠ ORMOŽ 6 : 0

OŠ MARKOVCI : OŠ DORNAVA 7 : 1

Vrstni red:

 1. OŠ Markovci

 2. OŠ Breg

 3. OŠ Dornava

 4. OŠ Ormož

Za našo šolo so tekmovale:

Eli Bezjak 7. B, Tjaša Pfeifer 7. ,Staša Štern 9. A, Slanič Teja 7. A, Slanič Tamara 9. B, Žnidarič Maša 9. A, Meglič Neža 6. B, Skuhala Julija 6. B, Pajnkiher Ameli 9. B in kapetan ekipe Noelle Vilčnik 9. A.

Čestitamo in veliko uspeha na polfinalnem državnem tekmovanju, ki bo na OŠ Markovci v mesecu marcu!

Mentor: Zlatko Marčič

Mlajši učenci četrti na medobčinskem košarkarskem tekmovanju

Na OŠ Markovci je bilo v torek, 18.2. 2020 finalno medobčinsko tekmovanje v košarki za mlajše učence. Po uspešnem polfinalu, kjer smo dosegli dve zmagi( premagali OŠ Ljudski Vrt z 35:18 in OŠ Breg 52:16), smo v finalu zabeležili dva poraza in osvojili končno četrto mesto, kar je na prikazano manj, kot je bilo za pričakovat. Pustni čas pač ni primeren za tekmovanje učencev OŠ Markovci, saj so v tem času učenci v nekem posebnem »stanju«, ki ni primeren za tekmovanja.

Rezultati:

OŠ MARKOVCI : OŠ Ljudski Vrt 35 : 18

OŠ MARKOVCI : OŠ Breg 52 : 16

OŠ MARKOVCI : OŠ Majšperk 20 : 29

OŠ MARKOVCI : OŠ Ljudski Vrt 14 : 27

Vrstni red:

 1. OŠ Olge Meglič

 2. OŠ Majšperk

 3. OŠ Ljudski vrt

 4. OŠ MARKOVCI

 5. OŠ Kidričevo

 6. OŠ Breg

Za našo šolo so tekmovali:

Žiga Anže Hameršak 7.B, Nik Mlakar 7.B, Fideršek Jakob 7.A, Horvat Anže 7.A, Kolednik Anej 7.B, Meglič Jakob 7.B, Celec Žan 6.B, Zelenik Timi 6.A, Borovnik Gašper 5.B, Cartl Mišel 5.B, Janžekovič Luka 5.B, Lebar Leon 5.B, Stolec Luka 5.B in Šan Kelc 5.B


Čestitamo!

Mentor: Zlatko Marčič

Mlajše učenke medobčinskem in področne košarkarske prvakinje

Medobčinsko košarkarsko tekmovanje je potekalo na naši šoli dne 10.2.2020. Učenke so vse nasprotnice premagale z lahkoto in prikazale mnogo več znanja, kot ostale udeleženke tekmovanja.

Dosegle so tudi rekordno zmago na tovrstnih tekmovanjih in sicer za kar 75 košev razlike v našo korist.

Prav tako pa tudi na področnem tekmovanju, ki je bilo izvedeno 20.2.2020 na OŠ Majšperk, niso imele enakovrednih nasprotnic, saj so obe tekmi zmagale z veliko točkovno razliko. To je že deveta zaporedna uvrstitev naših učenk med 25 najboljših šol v Sloveniji.

Medobčinsko tekmovanje

Rezultati:

OŠ MARKOVCI : OŠ MAJŠPERK 59 : 13

OŠ MAJŠPERK : OŠ OLGE MEGLIČ 20 : 13

OŠ MARKOVCI : OŠ OLGE MEGLIČ 75 : 0

Vrstni red:

1. OŠ Markovci

2. OŠ Majšperk

3. OŠ Olge Meglič


Področno tekmovanje

Rezultati:

OŠ MAJŠPERK : OŠ POLJČANE 14 : 13

OŠ MARKOVCI: OŠ POLJČANE 47 : 7

OŠ MARKOVCI : OŠ MAJŠPERK 43 : 4

Vrstni red:

1.OŠ Markovci

2.OŠ Majšperk

3.OŠ Polčane


Za našo šolo so tekmovale:

Žana Tomažič 7. A, Eli Bezjak 7. B, Tjaša Pfeifer 7. B, Mija Pernat 7. B, Sok Ema 7. B, Kristovič Lana 7. A, Stolec Ana 7 B, Majer Manca 7. A, Slanič Teja 7. A, Jakomini Kristovič Liza 6. B, Plohl Aneja 6. A, Meglič Neža 6. B, Petrovič Solina Iva 6. A in Skuhala Julija 6. B .

Čestitamo in želimo veliko uspeha na četrtfinalnem državnem tekmovanju.

Mentor: Zlatko Marčič

VESELA ŠOLA - REZULTATI ŠOLSKEGA TEKMOVANJA

Šolsko tekmovanje v znanju iz Vesele šole je potekalo 11. marca 2020.

Tekmovanja se je udeležilo 49 učencev.

Bronasta priznanja so osvojili:

 • 4. razred: Nina Selič 4.a

 • 5. razred: Luka Stolec 5.b

 • 6. razred: Lana Podrenek 6.a

 • 7. razred: Maja Majcen 7.b, Ana Stolec 7.b, Špela Godec 7.b, Pia Zemljarič 7.b

 • 8. razred: Nuša Janžekovič 8.a, Saša Bratuša 8.a, Jure Letnik 8.a, Jan Majer 8.a, Klara Tement 8.a

 • 9. razred: Maj Bezjak 9.b, Tamara Slanič 9.b, Sara Merc 9.a, Jaka Glažar 9.a, Taja Lia Vidovič 9.a

Na državno tekmovanje, ki bo 8. aprila 2020 ob 14. uri na OŠ Kidričevo, so se uvrstili:

 • 4.a Nina Selič

 • 9.a Sara Merc

 • 9.b Maj Bezjak, Tamara Slanič

Trenutna situacija kaže, da državno tekmovanje (predvideno 8. aprila na OŠ Kidričevo) ne bo izpeljano na ta datum. Pričakujte pa, da bo izpeljano še v tem šolskem letu, ko se zadeve normalizirajo. Učenci bodo o tem pravočasno obveščeni.

Vsem Veselošolcem pohvala za sodelovanje in iskrene čestitke za dosežene uspehe.

Mentorici:Mihaela Bratuša (za 4.5.6. razred)Zinka Vidovič (za 7.8.9. razred)

Spoštovani starši!

Izbrali smo šolska gradiva in potrebščine, ki jih bo Vaš otrok (učenec) potreboval naslednje šolsko leto (2020/2021). Seznam najdete v okencu na desni strani.

Šolska gradiva in potrebščine lahko kupite kjerkoli (Kopija-nova, Bukvica, DZS, Mercator, Mladinska knjiga, Rokus-Klett, Smilja …).

Skrbnik učbeniškega sklada: Milovan Milunič, prof.

Ravnatelj: mag. Ivan Štrafela

SEZNAM POTREBŠČIN ZA ŠOLSKO LETO 2020/21