Vsa obvestila in novice

ŠPORTNIKI NA OŠ MARKOVCI BLESTELI NA ŠPORTNIH TEKMOVANJIH V ŠOLSKEM LETU 2018-19

Učenke in učenci OŠ Markovci so navdušili na šolskih športnih tekmovanjih od medobčinskega do državnega nivoja. Udeležili so se 39 tekmovanj, na OŠ Markovci pa organizirali kar 23 tekmovanj. V kolektivnih športih so učenci dosegli 2 prvi, 4 druga in 2 tretji mesti. Učenke so bile še uspešnejše z 8. prvimi, 3-mi drugimi in 4-mi tretjimi mesti. Skupaj smo tako osvojili kar 23 pokalov. Tudi v individualnih športih smo osvojili 22 posamičnih medalj.

ŠPORTNIKI NA OŠ MARKOVCI BLESTELI NA ŠPORTNIH TEKMOVANJIH 2018-19.pdf

SEZNAM POTREBŠČIN ZA ŠOLSKO LETO 2019/20

Pozdravljeni.

V priponki so seznami potrebščin za naslednje šolsko leto.

Lep pozdrav.

Milovan Milunič

Tekmovanje Slovenije v atletiki za OŠ – finale

Zadnje dejanje šolskih športnih tekmovanj je vedno festivala športa, tokrat že tretjič v Žalcu, dne 5.6.2019. V okviru 10. festivala je potekalo še finale atletskega tekmovanja in finale košarke 3 x 3. Na finale atletskega posamičnega tekmovanja sta se uvrstilo 2 naša učenca po predhodnih tekmovanjih. V finale se uvrsti najboljših 20 posameznikov v posamezni športni disciplini iz celotne Slovenije na kar smo zelo ponosni, da to uspe tudi našim učencem. Naša učenca sta se ponovno zelo izkazala in jima iskreno čestitamo!

Rezultati atletskih nastopov:

Mesto

7.

11.

Ime, priimek

Nejc Jakomini

Staša Štern

Kategorija

Starejši učenci

Starejše učenke

Disciplina

Skok v višino

Skok v višino

Rezultat

1,68 m

1,45 m

Mentor: Zlatko Marčič

FINALE DRŽAVNEGA TEKMOVANJA V MALEM NOGOMETU ZA STAREJŠE UČENKE

V večnamenski športni dvorani OŠ Markovci je dne 10.5.2019 potekal finalni nogometni turnir za starejše učenke. Po otvoritvi tekmovanja in kulturnem programu je žreb odločal, katera ekipa bo igrala s katero v polfinalu. Domače igralke OŠ Markovci so v 1. tekmi lažje prišle do zmage, kot je bilo za pričakovati (2:0). Vso tekmo so prevladovale na igrišču in veselje na koncu tekme je bilo nepopisno, saj so si finale priigrale že drugo leto zapored. V 2. tekmi je o zmagovalcu odločal en gol in to po streljanju kazenskih strelov; po rednem delu je bil rezultat 1:1. Več sreče in uvrstitev v finale si je prislužila OŠ Vojnik. Tekma za 3. mesto je bila odločena komaj po izvajanju kazenskih strelov in več sreče je imela OŠ Divača in si z rezultatom 3:2 prislužila 3. mesto. Težko pričakovani finale med OŠ Markovci (2 leto zapored) in OŠ Vojnik je opravičil vsa pričakovanja. Po rahli pobudi v začetku tekme OŠ Markovci, so se igralke OŠ Vojnik pokazale za čvrstega nasprotnika, vendar je v 13. minuti OŠ Markovci povedla z 1:0, kar je bil tudi končni rezultat tekme. Gol je dosegla Noelle Vilčnik, ki je bila tudi izbrana za najboljšo igralko in strelko turnirja. Po tem golu so igralke OŠ Vojnik vse sile usmerile v napad, vendar so domačinke s pametno igro nadzorovale tekmo in domača izvrstna vratarka Neža Forštnarič je pokazala svoje izjemne sposobnosti. Vse ekipe so prikazale tehnično, taktično všečno igro, vendar je domača ekipa OŠ Markovci prikazala največ znanja in zasluženo osvojila državni naslov. Veselje v domači ekipi in na tribunah je bilo izjemno, saj so naslov najboljših osvojile že drugič. Turnir je potekal brez nepotrebnih napetosti in v kulturnem navijanju navijačev.

Po izboru trenerjev je najboljša igralka turnirja postala učenka OŠ Markovci Noelle Vilčnik, prav tako strelka turnirja. Najboljša vratarka na turnirju je bila Neža Forštnarič v idealno peterko turnirja pa so še bile izbrane učenke Lara Ferjančič (OŠ Divača), Maja Poje Mihelič (OŠ Ribnica) in Nina Kajzba (OŠ Vojnik), ki so prejele lične pokale organizatorja.

Državne prvakinje so postale: Bezjak Eli, Forštnarič Neža, Horvat Blažka, Kitak Klara, Tement Barbara, Žnidarič Maša, Skuhala Julija, Meglič Neža in Vilčnik Noelle - kapetan ekipe.

Organizator in mentor OŠ Markovci: Zlatko Marčič

Razpored tekmovanja in rezultati:

1. tekma: POLFINALE

OŠ MARKOVCI : OŠ RIBNICA 2 : 0 (1 :0)

2. tekma:

OŠ DIVAČA : OŠ VOJNIK 2:3 – po kazenskih strelih (1:2,1:1,0:1)

3. tekma: TEKMA ZA 3. IN 4. MESTO

OŠ RIBNICA : OŠ DIVAČA 2 : 3 – po kazenskihstrelih (1:2,1:1,1:0)

4. tekma: TEKMA ZA 1. IN 2. MESTO

OŠ MARKOVCI : OŠ VOJNIK 1 : 0 (1:0)


Končna razvrstitev:

1. mesto

2. mesto

3. mesto

4. mesto

OŠ MARKOVCI

OŠ VOJNIK

OŠ DR. B.M. DIVAČA

OŠ DR. F.P. RIBNICA