ŠOLSKO IN REGIJSKO CANKARJEVO TEKMOVANJE

Zlato in srebrno priznanje na regijskem srečanju mladih raziskovalcev

V petek, 29. marca 2024, je na Osnovni šoli Hajdina potekalo 32. srečanje mladih raziskovalcev Spodnjega Podravja in Prlekije v organizaciji Znanstveno raziskovalnega središča Bistra Ptuj. Naša šola je predstavila dve nalogi: prvo s področja slovenščine z naslovom Sprejmi lep pozdrav. Ali še znamo pisati razglednice?, čigar avtor je Jure Vrtačnik iz 7.b, ter drugo s področja zdravstva z naslovom Vpliv medijev in znanih osebnosti na prehranjevanje mladostnikov avtorice Line Kostanjevec iz 9.b.

Juretovo nalogo je strokovna komisija ocenila z zlatim priznanjem, Linina pa je prejela srebrno priznanje. Obema učencema iskreno čestitamo!


Mentorici Alenka Domanjko Rožanc in Eva Sternad

Naša literatka, Nina Selič, spet uspešna

»En otrok, en učitelj, en svinčnik in ena knjiga lahko spremenijo svet,« so besede Malale Jusafzaj, pakistanske aktivistke za pravico do izobraževanja žensk in najmlajše dobitnice Nobelove nagrade. 

Tudi na naši šoli imamo nekaj učenk in učencev, ki s svojimi literarnimi deli sodelujejo na različnih literarnih natečajih in na tekmovanjih in s svojimi deli dosegajo zelo dobre rezultate. Ena izmed njih je naša osmošolka, Nina Selič.

Nina se je v soboto, 16. 3. 2024, udeležila Državnega selekcijskega tekmovanje s področja slovenščine za Cankarjevo priznanje 2023/2024 za učence 8. in 9. razreda, ki je potekalo na OŠ Pesnica in osvojila srebrno priznanje.

Nina je bila uspešna tudi na literarnem natečaju Roševi dnevi. Komisija je izbrala dvajset mladih avtorjev in avtoric in jih povabila na  37. državno srečanje ROŠEVI DNEVI 2024, ki je potekalo v sredo, 27. marca 2024, v Celju na OŠ Frana Roša. Čestitamo!

Mentorica: Doroteja Kostanjevec

ODLIČEN USPEH NAŠE PESNICE, ZOJE LUKMAN

V okviru projekta Metelkovo pero je naša šestošolka, Zoja Lukman, sodelovala na literarnem natečaju z naslovom NEKOGA MORAŠ IMETI RAD … Literarni natečaj je bil namenjen učencem in učenkam 2. in 3. triletja. V razpisu je bilo zapisano:

» V svojih proznih, pesniških in likovnih stvaritvah naj mladi ustvarjalci razmišljajo, kaj jim pomeni narava, kako gradijo svoj odnos in skrb do stvarstva, ki nas obdaja.«

Pri ustvarjanju so mlade pisce navdihovali verzi Ivana Minattija ̶ jezikoslovca, prevajalca, urednika, predvsem pa pesnika, saj v letošnjem letu obeležujemo 60. obletnico izdaje njegove pesniške zbirke Nekoga moraš imeti rad, v kateri je izšla tudi istoimenska pesem.

Naša učenka Zoja Lukman je na razpisano temo napisala pesem z naslovom Rada imam in z njo osvojila izjemno prvo mesto med učenci druge triade, Metelkovo pero in priznanje.

Za res izjemen uspeh ji čestitamo!

mentorica Doroteja Kostanjevec

Vesela šola

6. marca 2024 je potekalo šolsko tekmovanje v znanju iz Vesele šole. Udeležilo se ga je sedem učenk in učencev iz 8. in 9. razreda Na državno tekmovanje, ki bo v mesecu aprilu, sta se uvrstila Nina Selič iz 8.a in Šan Kelc iz 9.b.

Tanja Frangež Kobale

Učenke uspešne na polfinalnem državnem tekmovanju osnovnih šol v skokih z male prožne ponjave

V Mariboru v športnem centru Draž je v četrtek, 22.02.2024 potekalo polfinalno državno tekmovanje v skokih z male prožne ponjave, ki so se ga udeležile tudi naše mlajše in starejše učenke. Letos je bila udeležba na polfinalnem tekmovanje zelo množična, saj je bilo prisotnih več kot 250 učencev iz severovzhodne Slovenije. Prijavljenih je bilo 27 osnovnih šol tega področja. 

Naša šola je tudi tokrat dosegla dobre rezultate. Še posebej se je izkazala ekipa starejših učenk (Amalija Strelec 7.b, Julija Kukovec 7.a, Nina Pfeifer 8.b in Ines Pfeifer 7.a) , ki je osvojila 4. mesto in za le 2,5 točke zaostala za uvrstitvijo na finale državnega tekmovanja, kamor sta se uvrstili prvi dve ekipi.

Mlajše učenke (Ema Zemljarič 6.b, Naja Marn 6.b, Ina Zemljarič 6.b in Lea Horvat 6.b) so se ekipno uvrstile na 7. mesto. Kot posameznice so najboljši rezultat dosegle Nina Pfeifer 8., Julija Kukovec 14. in Amalija Strelec na 15. mesto. Pri starejših učenkah je sodelovalo 50 učenk. Pri mlajših učenkah kot posameznice se je najvišje uvrstila Lea Horvat na 23. mesto.

Čestitamo!

Mentor: Zlatko Marčič

PO STAREJŠIH UČENKAH TUDI MLAJŠE UČENKE PODROČNE PRVAKINJE V KOŠARKI

Na OŠ Kajetana Koviča Poljčane je 19. 3. 2024, potekalo področno tekmovanje v košarki za mlajše učenke. Tekmovale so osnovne šole Majšperk, Markovci in organizator Kajetana Koviča Poljčane. Naše učenke so prikazale največ košarkarskega znanja in so se s tem uspehom uvrstile med 20 najboljših šol v Sloveniji. Pohvaliti velja celotno ekipo za prikazano igro, borbenost in koncentracijo skozi obe tekmi. Še posebej pa so tokrat izstopale s svojo igro učenke Julija, Ines, Doris, Nuša in Maruša.

Rezultati tekem:

 Končni vrstni red področnega prvenstva:

Za OŠ Markovci so igrale: Maruša Rakuša, Doris Cimerman, Nuša Kozel, Marija Roškar, Zarja Forštnarič, Waris Cimerman, Julija Kukovec, Adela Cigula, Ines Pfeifer, Larisa Škrinjar, Anabela Dogša in Ana Bezjak.

Čestitke!

Mentor: Zlatko Marčič

MLAJŠI UČENCI 3. NA MEDOBČINSKEM TEKMOVANJU V KOŠARKI

Na OŠ Ljudski vrt je bilo v PETEK, 23.02.2024, finalno medobčinsko tekmovanje v košarki za mlajše učence. Po uspešnih polfinalnih tekmah, so se naši učenci na finalnem tekmovanju veselili 3. mesta.

REZULTATI NAŠIH UČENCEV:

OŠ MARKOVCI : OŠ BREG 43 : 16

OŠ MARKOVCI : OŠ LJUDSKI VRT 28 : 35

OŠ MARKOVCI : OŠ MLADIKA 21 : 31

OŠ MARKOVCI : OŠ LJUDSKI VRT 28 : 26

Vrstni red:

Za našo šolo so tekmovali: Maj Veršič 7.a, Jaka Majar 7.a, Emanuel Cimerman 6.a, Matija Tement 6.b, Gašper Kužnik 5.a, Jaka Florjanič 7.b, Filip Grabrovec 7.a, Nik Prosenjak 6.b, Luka Krajnc 7.a, Jaka Pilinger 5.a, Teo Brumec 6.a, Jan Šegula 6.a in Luka Kristovič 7.a.

Čestitamo!

Mentor: Zlatko Marčič

MLAJŠE UČENKE PONOVNO MEDOBČINSKE PRVAKINJE V KOŠARKI

Na OŠ Markovci je bilo v PETEK, 15.02.2024 finalno medobčinskega tekmovanje v košarki za mlajše učenke. Vse učenke so prikazale dokaj dobro znaje košarkarske igre, pravtako pa primerno borbenost. Učenke naše šole so dosegle 1. mesto in ponovile uspeh iz lanskega leta. S tem uspehom so se uvrstile na področno tekmovanje.

OŠ Markovci : OŠ Majšperk 39 : 10

Za našo šolo so tekmovale: Nuša Kozel 7.a, Julija Kukovec 7.a, Ines Pfeifer 7.a, Maruša Rakuša 7.a, Marija Roškar 7.a, Adela Cigula 7.b, Doris Cimerman 7.b, Zarja Forštnarič 7.b, Waris Cimerman 7.a, Larisa Škrinjar 7.a, Alina Gavez 7.b, Anabela Dokša 6.b in Ana Bezjak 5.a.

Čestitamo!

Mentor: Zlatko Marčič

ŠOLSKO IN REGIJSKO CANKARJEVO TEKMOVANJE

28. 11. 2023 je na naši šoli potekalo šolsko Cankarjevo tekmovanje za 8. in 9. razrede. Bronasta priznanja sta prejeli osmošolki Nina Selič ter Karmen Jug, Nina se je uvrstila tudi na regijsko Cankarjevo tekmovanje. Med devetošolci sta bronasta priznanja prejeli Anja Kodrič ter Jana Strmšek. Anja se je prav tako uvrstila na regijsko Cankarjevo tekmovanje. Čestitke vsem!

V torek, 16. 1. 2024, je na OŠ Mladika potekalo Regijsko Cankarjevo tekmovanje. Udeležili sta se ga naši učenki, Nina Selič iz 8. a razreda ter Anja Kodrič iz 9. b razreda. Obe učenki sta prejeli bronasto Cankarjevo priznanje. Nina Selič je v kategoriji 8. razredov pometla s konkurenco in dosegla prvo mesto ter se tako uvrstila na državno Cankarjevo tekmovanje, ki bo potekalo meseca marca. Obema učenkama iskreno čestitamo!

DK

Tekmovanje v znanju angleščine

29. novembra 2023 je potekalo šolsko tekmovanje v znanju angleščine za šestošolce. Udeležilo se ga je dvanajst učenk in učencev. Na državno tekmovanje, ki bo v mesecu marcu, sta se uvrstila Zoja Lukman iz 6.a, ki je dosegla vse možne točke, in Jakob Vajda iz 6.b.

Sonja Pavlenič

REZULTATI ŠOLSKEGA TEKMOVANJA IZ RAZVEDRILNE MATEMATIKE

Tekmovanje je potekalo v torek, 12. 12. 2023. Udeležilo se ga je 51 učencev od 5. do 9. razreda.

Priznanja so prejeli:

Vsem prejemnikom priznanj čestitamo.

Irena Križanec

STAREJŠE UČENKE PODROČNE PRVAKINJE V KOŠARKI

Na OŠ Markovci je bilo v sredo, 13.12.2023 finalno področno tekmovanje v košarki za starejše učenke. Vse učenke so prikazale dokaj dobro znaje košarkarske igre. Tekme so bile izenačene, vendar nekaj več znanja in sreče so imele naše učenke. Učenke naše šole so dosegle 1. mesto in je lep uspeh za učenke, ki ne trenirajo klubske košarke. S tem uspehom so se uvrstile na državno četrtfinalno tekmovanje na katerega se uvrsti 25. najboljših šol v Sloveniji.

Za našo šolo so tekmovale: Nuša Kozel 7.a, Julija Kukovec 7.a, Ines Pfeifer 7.a, Maruša Rakuša 7.a, Marija Roškar 7.a, Adela Cigula 7.b, Doris Cimerman 7.b, Neža Bezjak 8.a, Karmen Jug 8.a, Kaja Kokol Zebec 8.a, Nina Pfeifer 8.b in Hana Zemljarič 8.b.

REZULTATI TEKEM

VRSTNI RED

Čestitamo!

Mentor: Zlatko Marčič

Učenke uspešne na polfinalnem državnem tekmovanju osnovnih šol v akrobatiki

Osnovna šola III. Murska Sobota je v četrtek, 30.11.2023 organizirala polfinalno državno tekmovanje v akrobatiki, ki so se ga udeležile tudi naše mlajše in starejše učenke. Letos je bila udeležba na polfinalnem tekmovanje v akrobatiki izjemna, saj je bilo prisotnih več kot 200 učencev iz severovzhodne Slovenije.

Prijavljenih je bilo 32 osnovnih šol tega področja. Naša šola je tudi tokrat dosegla dobre rezultate. Še posebej se je izkazala ekipa starejših učenk (Amalija Strelec 7.b, Julija Kukovec 7.a, Nina Pfeifer 8.b in Ines Pfeifer 7.a) , ki je osvojila 4. mesto in za le 1,8 točke zaostala za uvrstitvijo na finale državnega tekmovanja, kamor sta se uvrstili prvi dve ekipi. Mlajše učenke (Ema Zemljarič 6.b, Naja Marn 6.b, Ina Zemljarič 6.b in Eli Žuran 6.b) so se ekipno uvrstile na 12. mesto. Kot posameznice sta najboljši rezultat dosegli Julija in Amalija na 9. mestu, saj sta imeli enak rezultat 36,70 točke, kar je velik uspeh glede na to, da sta tekmovale z 2 leti starejšimi tekmovalkami. Nina je bila 21., Ines pa 54. Pri mlajših učenkah se je med posameznicami najvišje uvrstila Naja na 27. mesto, Ema je bila 31., Ina 72., Eli pa se pristala na 84. mestu izmed 100 udeleženkami.

Mentorja: Zlatko Marčič

UČENKE MEDOBČINSKE PODPRVAKINJE V KOŠARKI

V četrtek, 19. 10. 2023, je potekalo MT v košarki za starejše učenke na OŠ Majšperk. Po večletni dominaciji so tokrat naše učenke zasedle 2. mesto. Z osvojenim 2. mestom na MT so se tako učenke uvrstile na področno tekmovanje.

Rezultati:

Vrstni red:

Čestitke učenkam!

Mentor: Zlatko Marčič

ŠOLSKO TEKMOVANJE V ZNANJU IZ LOGIKE

ZOTKS je letos organiziral že 38. tekmovanje, zato se je 62 učencev naše šole ponovno pomerilo v znanju iz logike. Tekmovanje je bilo v četrtek, 28. septembra. 


Na šolskem tekmovanju (od 1. do 7. razreda) prejme bronasta priznanja 1/3 tekmovalcev v vsaki skupini, pod pogojem, da dosežejo vsaj 30 % možnih točk. Bronasto priznanje prejmejo tudi vsi drugi tekmovalci, ki dosežejo več kot 66 % možnih točk. Učenci 8. in 9. razredov prejmejo bronasta priznanja na regijskem tekmovanju (na šolskem prejmejo priznanje o udeležbi). Najboljši tekmovalci na državnem tekmovanju prejmejo srebrna in zlata priznanja. Za učence do vključno 6. razreda, se tekmovanje zaključi na šolskem tekmovanju. Učenci 7. razredov imajo hkrati z 8. in 9. razredi državno tekmovanje, za 8. in 9. pa na isti dan poteka regijsko tekmovanje. Na regijsko tekmovanje se uvrstijo učenci 8. in 9. razredov - prvouvrščeni tekmovalci s šolskega tekmovanja v posamezni skupini, če dosežejo vsaj 66% možnih točk in tisti, ki jih na podlagi doseženih rezultatov določi Komisija. Najboljši se kasneje uvrstijo na državno tekmovanje. Na državno tekmovanje se uvrstijo učenci 7. razredov - prvouvrščeni tekmovalci s šolskega tekmovanja v posamezni skupini, če dosežejo vsaj 66% možnih točk in tisti, ki jih na podlagi doseženih rezultatov določi Komisija.

Letošnji dobitniki priznanj so:

Bronasta priznanja (17):

Priznanje za sodelovanje (7):

Učenki Marija Vrtačnik in Adela Cigula sta se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo v soboto, 21. oktobra 2023 na OŠ Velika Nedelja.
Učenec Matija Korošec se je uvrstil na regijsko tekmovanje, ki bo v soboto, 21. oktobra 2023 na OŠ Velika Nedelja.

Vsem učencem čestitam za dosežen uspeh in prejeta priznanja. Hkrati se zahvaljujem vsem učiteljem, ki so pripomogli, da je šolsko tekmovanje potekalo nemoteno in v skladu s pravili.

Sabina Založnik

Adela Cigula dosegla 1. mesto na Medobčinskem tekmovanju v krosu

Zavod za šport Ptuj je v sredo, 4. 10. 2023, organiziral Medobčinsko tekmovanje v jesenskem krosu, ki ga je izpeljala OŠ Hajdina na Hajdini. Letos se je na Medobčinsko tekmovanje v krosu prijavilo vseh 17 osnovni šol in skoraj 400 tekmovalcev od 5. do 9. razreda. Naša šola je tudi tokrat dosegla dobrerezultate. Še posebej je s 1. mestom med sedmošolkami izstopala učenka Adela Cigula iz 7. b razreda.

Vidnejše rezultate so dosegli še naslednji učenci : Veršič Maj 7.a 5. mesto, Kuhar Jošt 5.a 11. mesto, Lebar Leon 9.b, Podpečan Lara 9.b, Gramc Vito 4.a, Cimerman Doris 7.b, vsi 13. mesto, Kokol Zebec Kaja 8.b 15. mesto.

Mentorja:
Zlatko Marčič in Nejc Janžekovič