Maruša in Maj sta se uvrstila na državno posamično atletsko tekmovanje

Na Ptuju so, 30 5. 2024, v organizaciji OŠ Olge Meglič in atletskega kluba izvedli področno tekmovanje v atletiki posamezno. Tekmovali so učenci iz ptujskega, ormoškega in slovenj bistriškega področja. Iz naše šole se je tekmovanja udeležilo 6 učencev in učenk. Najuspešnejša sta bila Maruša Rakuša s 3. mestom in Maj Veršič s 4. mestom v skoku v višino. Oba sta se uvrstila med 20 najboljših posameznikov v skoku v višino za OŠ v Sloveniji.

Maruša Rakuša 7. v Sloveniji za mlajše učenke v skoku v višino

V sredo, 5.6.2024 pa je bilo finale posamičnega atletskega tekmovanja v Slovenski Bistrici. Maj Veršič zaradi poškodbe ni nastopil. Maruša Rakuša pa je vse do zadnjega skoka bila v igri za »stopničke« in z enakim rezultatom kot tretja tekmovalka s 1,40 cm zasedla končno 7. mesto v Sloveniji.

Vsem učencem za izjemne atletske rezultate na področnem in državnem tekmovanju iskrene čestitke!

Mentorja: Zlatko Marčič

TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA ŽIVLJENJA 2024 NA NAŠI ŠOLI

V tednu do 20. do 24. maja smo na Osnovni šoli Markovci izvedli dejavnosti v okviru najvidnejše promocijske kampanje na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji, Tednov vseživljenjskega učenja (TVU). V tednu dni smo izvedli skupno deset delavnic v sodelovanju s petimi različnimi organizacijami.

Delavnice so ponujale raznolike vsebine: učenci so se na jezikovnih uricah spoznali z italijanskih in japonskim jezikom ter spoznali kulturo obeh držav. Na popotniški delavnici so odkrivali lepote in skrivnosti vzhodnega sveta, Kambodže in Tajske. Kulinarična delavnica je ponudila izdelovanje pozabljene jedi naših babic in dedkov, sirekov, in skutnih namazov. Prav tako smo ob svetovnem dnevu čebel, v ponedeljek, 20. maja, sodelovali na slovesnosti pri učnem čebelnjaku, obiskali pa so nas tudi čebelarji in nam povedali mnogo o pomembnosti čebele in njenega dela. Učenci so tudi zaplesali na folklorni delavnici in plesni delavnici, mlajši so zelo uživali tudi na delavnici, ki je bila namenjena skrbi za osebno nego in friziranju. Obiskali in spoznali smo poštni urad v Markovcih, prav tako pa kmetijo Veršič v Novi vasi. 

V času odmorov smo v šolski avli razstavili pozabljena ali izgubljena oblačila, ki se po šolskih kotičkih naberejo tekom šolskega leta (kape, jakne, bunde, majice, hlače ...). Mnogi so v množici našli svoj kos oblačila in ga odnesli domov. Izpeljali smo tudi izmenjevalnico knjig, igrač in ostalih predmetov, ki jih učenci več ne potrebujejo, nekomu pa so prišle zelo prav.

Teden vseživljenjskega učenja je uspel v polni meri. Navdušenost učencev, nova znanja in zadovoljstvo učencev so jamstvo, da bomo tovrstne vsebine organizirali tudi v prihodnje.

Zahvala gre vsem, ki so prostovoljno izvedli delavnice: Marta Prelog Rožanc, Anja Furjan, Aljoša Toplak, članice Društva podeželskih žena Občine Markovci, Čebelarsko društvo Markovci, Folklorno društvi Anton- Jože Štrafela Markovci, Pošta Slovenija, poslovalnica Markovci, Kmetija Veršič, Simona Hameršak, Nataša Lačen in Katja Vajda Klemenčič.

Alenka Domanjko Rožanc, koordinatorica TVU

NAŠI UČENCI ZELO USPEŠNI NA MEDOBČINSKEM TEKMOVANJU V ATLETIKI

V četrtek, 16. 5. 2024, smo na Ptuju nastopili na medobčinskem tekmovanju v atletiki. Vreme je bilo tokrat več kot primerno za atletsko tekmovanje na prostem. Naši tekmovalci so tokrat eden za drugim odlično tekmovali, mnogi so dosegli osebne rekorde. Zelo ponosni smo na vse, ki so se uvrstili na področno tekmovanje. Ti bodo že drugi teden imeli možnost ponovnega dokazovanja, vsem skupaj pa čestitamo za odlične nastope in rezultate!

Rezultati so naslednji:

Mesto Ime, priimek Kategorija Disciplina Rezultat

1. Maj Veršič mlajši učenci višina 1,59

1. Maruša Rakuša mlajše učenke višina 1,39

1. Adela Cigula mlajše učenke 600 m 1:53,85

1. Tea Jurič starejše učenke žvižgač 51,52

2. Tia Forštnarič starejše učenke 1000 m 3:55,44

3. Mišel Cartl starejši učenci krogla 9,55

4. Tai Žnidarič mlajši učenci višina 1,35

4. Luka Stolec starejši učenci daljina 5,07

4. Mia Cartl starejše učenke krogla 8,11

4. Julija Kukovec mlajše učenke daljina 3,97

5. Alina Gavez mlajše učenke daljina 3,96

5. Kuhar Jošt mlajši učenci višina 1,25

5. Ines Pfeifer mlajše učenke višina 1,20

5. Lara Podpečan starejše učenke 1000 m 4:15,90

6. Ema Zemljarič mlajše učenke daljina 3,92

7. Emanuel Cimerman mlajši učenci 300 m 51,00

8. Matija Korošec starejši učenci krogla 8,34

11. Neža Bezjak starejše učenke žvižgač 36,74

12. Jurij Ferčič mlajši učenci 60 m 9,47

13. Miha Grams mlajši učenci 1000 m 3:35,89

15. Miha Kirbiš starejši učenci 300 m 47,17

Mentorja : Zlatko Marčič in Nejc Janžekovič
Zapisal: Zlatko Marčič

MLAJŠE UČENKE PODPRVAKINJE V DVORANSKEM NOGOMETU

V športni dvorani OŠ Markovci je v torek, 14. maja 2024, potekalo medobčinsko tekmovanje v dvoranskem nogometu za učenke letnikov 2011 in mlajše. Na finalnem tekmovanju so vse tekme bile izenačene, največ sreče in znanja pa so imele učenke OŠ Kidričevo. Naše učenke so bile izjemne in dosegle 2. mesto, po prvih mestih v košarki in rokometu.

RAZPORED TEKEM - FINALE Vrstni red:

Za našo šolo so igrale: Waris Cimerman 7.b, Doris Cimerman 7.b, Adela Cigula 7.b, Nuša Kozel 7.a, Zarja Forštnarič 7.b, Larisa Škrinjar 7.a, Ines Pfeife 7.a Julija Kukovec 7.a, Maruša Cehte 6.a, Naja Žnidarič 6.b in Pia Šegula 6.b.

Čestitamo !

Mentor: Zlatko Marčič

ZLATO PRIZNANJE naše učenke na državnem tekmovanju iz Vesele šole

10. aprila 2024 se je v OŠ Kidričevo odvijalo državno tekmovanje v znanju iz Vesele šole. Našo šolo sta zastopala devetošolec Šan Kelc in osmošolka Nina Selič, ki je osvojila zlato priznanje.

Iskrene čestitke za odličen rezultat in prejeto priznanje.

Mentorica Tanja Frangež Kobale

MLAJŠE UČENKE PO KOŠARKI POSTALE TUDI MEDOBČINSKE PRVAKINJE V ROKOMETU

V športni dvorani OŠ Markovci je v torek, 23. aprila 2024, potekalo medobčinsko tekmovanje v rokometu za učenke letnikov 2011 in mlajše. V finalni tekmi proti OŠ Ljudski vrt so naše učenke pokazale všečno, borbeno in zanesljivo  igro v obrambi in napadu in postale medobčinske prvakinje.

REZULTAT finalne tekme: OŠ Markovci : OŠ Ljudski vrt 7:6 (4:3)

Vrstni red:

Našo šolo so zastopale: Waris Cimerman 7.b, Doris Cimerman 7.b, Adela Cigula 7.b, Alina Gavez 7.b, Nuša Kozel 7.a, Zarja Forštnarič 7.b, Marija Roškar 7.a, Melisa Varga 7.b, Larisa Škrinjar 7.a, Ines Pfeifer 7.a (odsotna) in Julija Kukovec 7.a (odsotna).

Čestitamo !

Mentor: Zlatko Marčič

GIMNASTIČARKE NA POLFINALU DRŽAVNEGA PRVENSTVA V ŠPORTNI GIMNASTIKI

V četrtek, 25. 4. 2024, je na OŠ Fram potekalo polfinalno tekmovanje osnovnih šol v športni gimnastiki, ki se ga je udeležilo 6 deklet naše šole. Mlajše deklice so zastopale Naja Marn, Ina Zemljarič in Ema Zemljarič, med starejšimi deklicami pa so tekmovale Julija Kukovec, Amalija Strelec in Nina Pfeifer.

Dekleta so tekmovala v sestavah na parterju, gredi, ženski bradlji in na preskoku, ter brez večjih napak izvedle svoje nastope. V težki konkurenci in z minimalnimi razlikami v točkah je Ema je zasedla 13. mesto, Ina je bila 16., Naja pa je končala na 21. mestu.

Majhne razlike v točkah so bile tudi pri starejših deklicah, kjer je Amalija zasedla 9. mesto, Julija in Nina pa sta končale na 11. in 12.mestu.

Čestitke!

IZJEMEN USPEH NAŠE UČENKE in UČENCA NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU IZ ANGLEŠČINE

3. aprila 2024 je v OŠ Murska Sobota potekalo državno tekmovanje v znanju angleščine za osmošolce in devetošolce. Našo šolo sta na tekmovanju zastopala dva osmošolca iz 8. a, in sicer Lara Završnik in Jaka Bezjak. Oba sta osvojila srebrno priznanje.

Iskrene čestitke za odličen rezultat in prejeti priznanji. 

Mentorici Tanja Frangež Kobale in Sonja Pavlenič

2. PLANINSKI IZLET * POHOD PRIJATELJSTVA*

32 učencev prve triade se je v soboto, 20.4 2024, udeležili že tradicionalnega pohoda prijateljstva v organizaciji OŜ Cirkulane. Ob prihodu v cilj nas je na stadionu pričakalo veliko zabavnega dogajanja, ustvarjalnih delavnic in športnih  aktivnosti.

mentorici: Vesna Kovačec in Darja Milošič,spremljevalki: Jasna Cvitanič, Mihaela Bratuša

MLAJŠE UČENKE NA ČETRTFINALNEM DRŽAVNEM TEKMOVANJU V KOŠARKI TRETJE

Na OŠ Markovci je 12.4.2024, potekalo četrtfinalno državno tekmovanje v košarki za mlajše učenke. Tekmovale so osnovne šole OŠ TABOR I MARIBOR, OŠ III MURSKA SOBOTA IN OŠ MARKOVCI. Vse tekme so bile izenačene, največ košarkarskega znanja pa so prikazale učenke OŠ lll M. Sobota, ki večina igra klubsko košarko, naše učenke pa vadijo le v šoli. 3 mesto je lep uspeh na četrtfinalnem državnem tekmovanju za kar učenkam vse čestitke. Skupno smo tako dosegli 14 mesto med vsemi šolami v Sloveniji.

Rezultati:

Vrstni red:

V polfinale se je uvrstila OŠ III Murska Sobota.

Za OŠ Markovci so igrale: Doris Cimerman, Nuša Kozel, Marija Roškar, Zarja Forštnarič, Waris Cimerman, Adela Cigula, Ines Pfeifer, Larisa Škrinjar, Anabella Dogša in Ana Bezjak, Alina Gavez, Tjaša Gabrovec, Maruša Rakuša in Julija Kukovec (obe odsotni zaradi poškodbe).

Čestitke!

Mentor: Zlatko Marčič

IZJEMEN USPEH NAŠIH UČENCEV NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU IZ ANGLEŠČINE 

19. marca 2024 je na OŠ Puconci potekalo državno tekmovanje v znanju angleščine za šestošolce. Našo šolo sta na tekmovanju zastopala Zoja Lukman iz 6.a, ki je osvojila zlato priznanje, in Jakob Vajda iz 6.b, ki je osvojil srebrno priznanje. Obema iskrene čestitke za odličen rezultat in prejeti priznanji. 

Mentorica: Sonja Pavlenič

1.PLANINSKI IZLET

V soboto, 13.4.2024, se je 39 učencev prve triade skupaj z mentoricami Vesno Kovačec, Darjo Miloŝič in Andrejko Forŝtnerič odpravilo na ČOKLEČVO GORO.

Tekmovanje v znanju matematike za Kenguru Vegova priznanja v šolskem letu 2023/2024

V četrtek, 21. marca 2024 je na šoli potekalo tekmovanje v znanju matematike za Vegova priznanja. Na tekmovanje je bilo prijavljenih 137 učencev naše šole, od 1. do 7. razreda. 44 učencev je prejelo priznanje Kenguru.

Regijske ravni tekmovanja se lahko udeležijo učenci 6. in 7. razreda, ki so na šolski ravni tekmovanja dosegli najboljše rezultate. Na regijsko tekmovanje, ki je bilo 4.4.2023 na OŠ Breg, so se uvrstili Zoja Lukman (6.a), Naja Žnidarič (6.b), Marija Vrtačnik (7.b), Jure Vrtačnik (7.b) in Adela Cigula (7.b).  

Vsi učenci, ki so se udeležili regijskega tekmovanja, so prejeli bronasto Vegovo priznanje.

Ob koncu izvedenega tekmovanja se želim zahvaliti mentorjem, ki so pripravljali učence na tekmovanje in vsem sodelavcem, ki so omogočili nemoten potek tekmovanja.

Tekmovanje v znanju matematike za Vegova priznanja v šolskem letu 2023/2024

Na tekmovanje je bilo prijavljenih 14 učencev naše šole, iz 8. in 9. razreda.

Štirje učenci so prejeli priznanje Kenguru. 

Na regijsko tekmovanje, ki je bilo 4.4.2023 na OŠ Breg, so se uvrstili Nina Selič  (8.a), Matija Korošec (8.b) in Šan Kelc (9.b). 

Nina Selič je prejela bronasto Vegovo priznanje na regijski ravni.

Čestitke vsem za uspeh!

Sabina Založnik

ŠOLSKA PREHRANA

DOKUMENTI

ŠOLSKI KOLEDAR

Naša literatka, Nina Selič, spet uspešna

Nina se je v soboto, 16. 3. 2024, udeležila Državnega selekcijskega tekmovanje s področja slovenščine za Cankarjevo priznanje 2023/2024 za učence 8. in 9. razreda, ki je potekalo na OŠ Pesnica in osvojila srebrno priznanje.

...VEČ

Zlato in srebrno priznanje na regijskem srečanju mladih raziskovalcev

...VEČ

VESELA ŠOLA

6. marca 2024 je potekalo šolsko tekmovanje v znanju iz Vesele šole. Na državno tekmovanje, ki bo v mesecu aprilu, sta se uvrstila Nina Selič iz 8.a in Šan Kelc iz 9.b. ...VEČ

ODLIČEN USPEH NAŠE PESNICE, ZOJE LUKMAN

Naša učenka Zoja Lukman je na razpisano temo napisala pesem z naslovom Rada imam in z njo osvojila izjemno prvo mesto med učenci druge triade, Metelkovo pero in priznanje. ...VEČ

PO STAREJŠIH UČENKAH TUDI MLAJŠE UČENKE PODROČNE PRVAKINJE V KOŠARKI

19. 3. 2024 je potekalo področno tekmovanje v košarki za mlajše učenke...VEČ

Učenke uspešne na polfinalnem državnem tekmovanju osnovnih šol v skokih z male prožne ponjave

V četrtek, 22. 2. 2024 je potekalo polfinalno državno tekmovanje v skokih z male prožne ponjave... VEČ

MLAJŠI UČENCI 3. NA MEDOBČINSKEM TEKMOVANJU V KOŠARKI

Na OŠ Ljudski vrt je bilo v petek, 23. 2. 2024, finalno medobčinsko tekmovanje v košarki za mlajše učence....VEČ

MLAJŠE UČENKE PONOVNO MEDOBČINSKE PRVAKINJE V KOŠARKI

Na OŠ Markovci je bilo v petek, 15. 2. 2024 finalno medobčinsko tekmovanje v košarki za mlajše učenke... VEČ

ŠOLSKO IN REGIJSKO CANKARJEVO TEKMOVANJE

28. 11. 2023 je na naši šoli potekalo šolsko Cankarjevo tekmovanje... VEČ

Tekmovanje v znanju angleščine

29. novembra 2023 je potekalo šolsko tekmovanje v znanju angleščine za šestošolce.  VEČ

ŠOLSKO TEKMOVANJE IZ RAZVEDRILNE MATEMATIKE

Tekmovanje je potekalo v torek, 12. 12. 2023. Udeležilo se ga je 51 učencev od 5. do 9. razreda. VEČ

STAREJŠE UČENKE PODROČNE PRVAKINJE V KOŠARKI

Na OŠ Markovci je bilo v sredo, 13.12.2023 finalno področno tekmovanje v košarki za starejše učenke. VEČ

Učenke uspešne na polfinalnem državnem tekmovanju osnovnih šol v akrobatiki

UČENKE MEDOBČINSKE PODPRVAKINJE V KOŠARKI

V četrtek, 19. 10. 2023, je potekalo MT v košarki za starejše učenke na OŠ Majšperk... VEČ

ŠOLSKO TEKMOVANJE V ZNANJU IZ LOGIKE

ZOTKS je letos organiziral že 38. tekmovanje, zato se je 62 učencev naše šole ponovno pomerilo v znanju iz logike. Tekmovanje je bilo v četrtek, 28. septembra... VEČ

ADELA CIGULA dosegla 1. mesto na Medobčinskem tekmovanju v krosu

Zavod za šport Ptuj je v sredo, 4. 10. 2023, organiziral Medobčinsko tekmovanje v jesenskem krosu, ... VEČ

Na naši šoli smo z letošnjim šolskim letom pričeli z izvajanjem projekta i-šola, v katerem sodeluje nekaj čez 20 vzgojno-izobraževalnih zavodov iz vzhodne Slovenije. Triletni eksperimentalni projekt se osredotoča predvsem na razvoj digitalnih kompetenc ter temeljnih znanj računalništva in informatike učencev.