NAŠI UČENCI USPEŠNI NA IZBIRNEM TEKMOVANJU AMZS ZA EVROPSKO PROMETNO IZOBRAŽEVALNO TEKMOVANJE (ETEC)

V četrtek, 18. maja 2023, je na Vranskem potekalo državno izbirno tekmovanje AMZS za 36. evropsko prometno-izobraževalno tekmovanje ETEC pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze FIA. Med štirinajstimi sodelujočimi ekipami je bila tudi ekipa učencev iz OŠ Markovci. Naša ekipa je zasedla odlično 6. mesto, učenka Anabella Dogša pa se je kot posameznica uvrstila na mednarodno FIA kolesarsko tekmovanje, ki bo letos potekalo od 22. do 25. septembra v mestu Bar v Črni gori. Anabella tja potuje skupaj s še tremi najboljšimi tekmovalci iz izbirnega tekmovanja.

Iskrene čestitke!

Več si lahko preberete v ČLANKU.

TEKMOVANJE V ŠPORTNI GIMNASTIKI

V torek, 9. 5. 2023, so se učenke udeležile POLFINALNEGA tekmovanja v ŠPORTNI GIMNASTIKI, ki je potekalo na ŠD Studenci v Mariboru. V mnogoboju (parter, gred, ženska bradlja in preskok) mlajših deklic, sta sodelovali Amalija Strelec (6.b) in Julija Kukovec (6.a), ki sta dosegli odlično prvo (Amalija) in tretje mesto (Julija). S tem sta se uvrstili na državno prvenstvo. Pri starejših deklicah je sodelovala Nina Pfeifer.

Špela Horvat

ODBOJKA – MLAJŠE UČENKE IN MLAJŠI UČENCI USPEŠNO NASTOPILI NA MEDOBČINSKEM TEKMOVANJU OŠ

V petek 7. aprila pa na OŠ Cirkovce finale za mlajše učence.

REZULTATI PREDTEKMOVANJA:

SKUPINA A: SKUPINA B:

Podlehnik : Kidričevo 0:2 Destrnik- Trnovska vas : Markovci 0:2
Kidričevo : Cirkovce 1:2 Markovci : Breg 2:0
Videm-Leskovec : Kidričevo 2:1 Ljudski vrt : Markovci 2:1
Videm-Leskovec : Cirkovce 1:2 Ljudski vrt : Breg 2:0
Podlehnik : Videm-Leskovec 0:2 Destrnik- Trnovska vas : Ljudski vrt 0:2
Cirkovce : Podlehnik 2:0 Breg : Destrnik- Trnovska vas 2:0

V finalni del tekmovanje sta se uvrstili prvi dve ekipi iz posamezne skupine.

REZULTATI FINALA:

Cirkovce : Videm-Leskovec 0:2 Markovci : Ljudski vrt 0:2
Videm-Leskovec : Ljudski vrt 2:0 Cirkovce : Markovci 2:1
Markovci : Videm-Leskovec 0:2 Ljudski vrt : Cirkovce 0:2

VRSTNI RED:

1. OŠ Videm-Leskovec 5. OŠ Kidričevo
2. OŠ Cirkovce 6. OŠ Breg
3. OŠ Ljudski vrt 7.-8. OŠ Destrnik-Trnovska vas
4. OŠ Markovci 7.-8. OŠ Podlehnik

V športni dvorani OŠ DESTERNIK je v torek, 11. aprila 2023, potekalo finale medobčinskega tekmovanja v odbojki za učenke letnikov 2010 in mlajše

Za učenke so tekmovale:

Julija Kukovec 6.a, Damalis Vilčnik 7.b, Doris Cimerman 6.b, Maja Jakomini 7.b, Kaja Kokol Zebec 7.a, Neža Bezjak 7.a, Nina Pfeifer 7.b, Karmen Jug 7.a, Hana Zemljarič 7.b, Živa Lešnik 7.b, Maruša Rakuša 6.a, Nuša Kozel 6.a, Ines Pfeifer 6.a in Marija Roškar 6.a.

Za učence so tekmovali:

Matic Črešnik 7.a, Miha Kirbiš 7.a, Anej Kozel 7.a, Tai Planinc 7.a, Miha Gramc 7.b, Matija Sok 7.a, Matija Korošec 7.b, Jaka Florjanič 6.b, Žan Ambrož 7.b in Maj Veršič 6.a.

Obe ekipi sta uspešno nastopili, učenke so zasedle 4. mesto, učenci pa 5. mesto.

Iskrene čestitke!

Mentor: Zlatko Marčič

ROKOMET – MLAJŠE UČENKE POSTALE MEDOBČINSKE PODPRVAKINJE

V športni dvorani OŠ Markovci je v četrtek, 6. aprila 2023, potekalo področno tekmovanje v rokometu za učenke letnikov 2010 in mlajše. Z enim porazom so naše učenke pokazale všečno, borbeno in zanesljivo igro v obrambi in napadu in postale medobčinske podprvakinje. Področno prvenstvo na katerega se je uvrstila tudi OŠ Markovci bo 15. aprila.

REZULTATI MEDOBČINSKEGA TEKMOVANJA:

OŠ Markovci : OŠ Ljudski vrt 6:3

OŠ Ljudski vrt : OŠ Gorišnica 0:15

OŠ Markovci : OŠ Gorišnica 6:12

Vrstni red:

Našo šolo so zastopale:

Julija Kukovec 6.a, Waris Cimerman 6.b, Damalis Vilčnik 7.b, Doris Cimerman 6.b, Maja Jakomini 7.b, Tia Forštnarič 7.a, Tea Jurič 7.a, Kaja Kokol Zebec 7.a, Neža Bezjak 7.a, Zarja Forštnerič 6.b in Adela Cigula 6.b.

Čestitamo !

Mentor: Zlatko Marčič

Srebrno priznanje na državnem tekmovanju v znanju angleščine za devetošolce


30. marca 2023 je na OŠ Kidričevo potekalo državno tekmovanje v znanju angleščine. Iz naše šole se ga je udeležil Jaka Godec, ki je pokazal izjemno znanje in dosegel srebrno priznanje.

Iskrene čestitke!

Sonja Pavlenič

Regijsko tekmovanje osnovnošolcev v znanju matematike za Kenguru Vegova priznanja

Na regijsko tekmovanje, ki je bilo 5. 4. 2023 na OŠ Majšperk, so se uvrstili Jure Vrtačnik (6.b), Nina Selič (7.a), Matija Korošec (7.b) in Maksim Hojnik (7.b). Jure Vrtačnik je prejel bronasto Vegovo priznanje. Nina Selič pa si je poleg bronastega Vegovega priznanja prislužila tudi vstopnico na državno tekmovanje, ki bo 22. 4. 2023 na OŠ Janka Padežnika Maribor.

Čestitke vsem za uspeh!

Sabina Založnik
Vegovo.pdf

SREČANJE MLADIH RAZISKOVALCEV SPODNJEGA PODRAVJA IN PRLEKIJE

V petek, 31. 3. 2023, je na naši šoli potekalo 31. Regijsko srečanje mladih raziskovalcev Spodnjega Podravja in Prlekije. Udeležile so se ga tudi naše učenke, Liza Jakomini Kristovič z raziskovalno nalogo Biti »na izi«, Sofija Hojnik z raziskovalno nalogo z naslovom Vpliv bobra na ekosistem ob Ptujskem polju ter Vita Žgeč in Julija Skuhala z nalogo Ali vemo kaj vse se skriva na toaletnih prostorih in umivalnikih v razredih naše šole? Vse učenke so za svoje raziskovalno delo prejele srebrno priznanje.

Vsem iskreno čestitamo!

Mentorici Doroteja Kostanjevec ter Eva Sternad

ANGLEŠČINA - DRŽAVNO TEKMOVANJE


21. februarja 2023 je na OŠ Puconci potekalo državno tekmovanje v znanju angleščine za šestošolce. Iz naše šole sta se ga udeležila Luka Krajnc in Luka Kristovič, ki sta na šolskem tekmovanju dosegla najboljši rezultat. S svojim znanjem sta se izkazala tudi na državnem tekmovanju.

Iskrene čestitke!

Sonja Pavlenič

Mlajše učenke področne košarkarske prvakinje

Na OŠ Markovci je bilo v petek, 10. 3. 2023finalno področno tekmovanje v košarki za mlajše učenke. Učenke naše šole so pokazale največ košarkarskega znanja in z veliko razliko v koših zmagale obe tekmi. Tako so ponovno postale področne prvakinje in si tako priborile še nastop na državni ravni na katerega se uvrsti 15 najboljših šol v Sloveniji.

Četrtfinalno državno tekmovanje bo v mesecu marcu in upamo, da tudi tam uspeh ne izostane.

Rezultati tekem:

Vrstni red:


Za našo šolo so tekmovale: 

Nina Pfeifer (7.b), Neža Bezjak (7.a), Kaja Kokol Zebec (7.a), Maja Jakomini (7.b), Julija Kukovec (6.a), Maruša Rakuša (6.a), Hana Zemljarič (7.b), Karmen Jug (7.a), Ivana Majcen (7.a), Adela Cigula (6.b), Doris Cimerman (6.b), Nuša Kozel (6.a), Ines Pfeifer (6.a) in Nuša Žnidarič (7.a).

Čestitamo!

Mentor: Zlatko Marčič

Največji spletni kviz o varni rabi interneta na svetu

V četrtek, 16. 2. 2023, je po celi Sloveniji potekal največji spletni kviz, ki smo se ga udeležili tudi učenci in učitelji OŠ Markovci. Tako smo se združili z več tisoč osnovnošolci in se s skupnimi močmi poskusili vpisati v slavno knjigo GUINNESS WORLD RECORDS!

A1 Slovenija in zavod Varni internet sta pripravila vseslovenski spletni kviz o varni rabi interneta. Za dosego Guinnessovega rekorda so na kvizu morali doseči 7279 udeležencev. In uspelo nam je, kar ni doslej uspelo še nikomur v Sloveniji. Osvojili smo Guinessov rekord za največji spletni kviz na svetu! V podiranju rekorda so se preizkusili učenci od 4. do 9. razreda, rekord pa je krepko presegel pričakovanja, saj ne samo da nam je skupaj uspelo podreti obstoječ rekord - več kot podvojili smo ga. S 15.225 otroci, ki so od začetka do konca odgovorili na prav vsako vprašanje, smo se uspešno vpisali v Guinessovo knjigo rekordov.

V spletnem kvizu je sodelovalo več kot 20.000 učenk in učencev iz 194 šol. Za šole, ki so se v kvizu najbolje odrezale, so namenili tudi denarna sredstva za nakup računalniške opreme.

Na OŠ Markovci nagrade nismo prejeli, smo pa z aktiviranjem učencev in tudi staršev dosegli, da smo šola z največjo, kar 72-odstotno udeležbo na kvizu.

Čestitke vsem in hvala za sodelovanje.

GZ

Mlajše učenke ponovno medobčinske košarkarske prvakinje

Na OŠ Majšperk je bilo v sredo, 22. 2. 2023 finalno medobčinsko tekmovanje v košarki za mlajše učenke. Učenke so z borbeno in učinkovito igro v obrambi in napadu, ponovile uspeh večletnih generacij. Učenke so se tako uvrstile na področno tekmovanje, kjer tudi pričakujejo dobro igro in uvrstitev na državno tekmovanje.

Rezultati tekem:

OŠ Majšperk : OŠ Markovci 10 : 27
OŠ Markovci : OŠ Žetale 41 : 9
OŠ Majšperk : OŠ Žetale 30 : 6

Vrstni red:

Za našo šolo so tekmovale: Nina Pfeifer 7.b, Neža Bezjak 7.a, Kaja Kokol Zebec 7.a, Marija Roškar 6.a, Julija Kukovec 6.a, Maruša Rakuša 6.a, Hana Zemljarič 7.b, Karmen Jug 7.a, Ivona Majcen 7.a, Adela Cigula 6.b, Doris Cimerman 6.b, Nuša Kozel 6.a in Ines Pfeifer 6.a.

Čestitamo!

Mentor: Zlatko Marčič

Zasedanje otroškega parlamenta v Mestni hiši na Ptuju

V četrtek, 23. 2. 2023, je potekal medobčinski otroški parlament, ki je po dveh letih premora ponovno zasedal v prostorih Mestne hiše v  Mestni občini Ptuj. Udeležilo se ga je dvajset osnovnih šol s ptujskega območja, med njimi tudi naša šola. Predstavnica naše šole je bila Ana Ina Zelenik, učenka 9.b razreda.

Najprej je mlade parlamentarce prijazno nagovorila in pozdravila županja Nuška Gajšek, nato jih je nagovorila še mini županja Zoja Stater.

Letošnja tema otroškega parlamenta, ki poteka v organizaciji Društva prijateljev mladine Ptuj, je Duševno zdravje otrok in mladih. V skupinah so razpravljali o tem kaj je duševno zdravje, kaj ga slabša, kakšen vpliv ima na zdravje mladih, o samopodobi, kako si lahko pomagajo, kakšnih sprememb si želijo. Sledila je razprava in povzetek skupnih stališč. Na koncu so izvolili še predstavnike, ki se bodo udeležili nacionalnega otroškega parlamenta v Ljubljani.

Mentorica Andrejka Forštnerič

REGIJSKO CANKARJEVO TEKMOVANJE

17. 1. 2023 je na OŠ Miklavž na Dravskem polju potekalo regijsko Cankarjevo tekmovanje. Udeležili sta se ga naši učenki, Jana Strmšek in 8.a in Neža Meglič iz 9.b razreda. Obe učenki sta osvojili bronasto Cankarjevo priznanje.

Iskrene čestitke obema!

Doroteja Kostanjevec

Cankarjevo tekmovanje

V torek, 29. 11. 2022, je na naši šoli potekalo šolsko tekmovanje za Cankarjevo priznanje. Udeležilo se ga je 8 učencev iz 8. in 8 učenk iz 9. razreda.

Cankarjevo priznanje so osvojili: Jana Strmšek, Anja Kodrič in Neža Hrga iz osmih razredov ter devetošolke Neža Meglič, Aneja Plohl in Liza Jakomini Kristovič.

Na regijsko tekmovanje, ki bo potekalo 17. 1. 2023, sta se uvrstili Jana Strmšek in Neža Meglič.

Iskrene čestitke vsem sodelujočim!

Doroteja Kostanjevec

Tekmovanje v znanju angleščine za šestošolce

14. decembra 2022 je potekalo tekmovanje v znanju angleščine za šestošolce. Tekmovanja se je udeležilo 7 učencev 6.a razreda in 4 učenci 6.b razreda. Bronasto priznanje sta dosegla Luka Krajnc in Luka Kristovič. Oba sta se uvrstila na državno tekmovanje, ki bo 21. februarja 2023. Iskrene čestitke!

Sonja Pavlenič

Tekmovanje v znanju angleščine za 8. in 9. razred

22. novembra 2022 je potekalo šolsko tekmovanje v znanju angleščine. V osmem razredu je bronasto priznanje doseglo 6 učencev - Tia Vreš, Anja Kodrič, Annemarie Raušl, Urban Pernek, Šan Kelc in Niko Žgeč.

Tudi devetošolci so se odlično odrezali in prav tako dosegli šest bronastih priznanj. Dobitniki priznanj so Jaka Godec, Julija Skuhala, Neža Meglič, Samo Kodrič, Julija Zebec in Lana Podrenek. Jaka Godec se je z izjemnim rezultatom uvrstil na državno tekmovanje, ki bo potekalo 30. marca 2023 na OŠ Kidričevo.

Iskrene čestitke!

Mentorici

STAREJŠE UČENKE V MALEM NOGOMETU LETOS OSVOJILE 3. MESTO

Na OŠ Markovci je v petek, dne 25.11.2022 potekalo finale medobčinskega tekmovanja v malem nogometu za starejše učenke. Naše učenke so po izenačenih tekmah, na koncu dosegle 3. mesto. Lahko bi bile tudi 2., vendar je odločala boljša gol razlika OŠ Hajdina, ki si je tako priborila tudi nastop na področnem tekmovanju. Naše učenke so prikazale borbeno igro in ponovile večletno uspešno uvrščanje na prva tri mesta v zadnjih desetih letih medobčinskih tekmovanj v malem nogometu za st. učenke.

RAZPORED IN  REZULTATI TEKEM PREDTEKMOVANJA
MEDOBČINSKEGA TEKMOVANJA V MALEM NOGOMETU ZA UČENKE
letnik 2008 in mlajše

A-skupina

1. OŠ Juršinci
2. OŠ Ljudski vrt
3. OŠ Breg


Juršinci : Ljudski vrt 8:0
Ljudski vrt : Breg 1:0
Breg : Juršinci 0:4

B-skupina

1. OŠ Markovci
2. OŠ Hajdina
3. OŠ Dornava


Markovci : Hajdina 1:0
Hajdina : Dornava 5:1
Dornava : Markovci 0:0

FINALE

V finalni del tekmovanje so se uvrstile prvo in drugo uvrščene ekipe posamezne skupine.

RAZPORED TEKEM

Juršinci : Ljudski vrt 1:1
Hajdina : Markovci 0:0
Ljudski vrt : Markovci 0:1
Juršinci : Hajdina 3:2
Hajdina : Ljudski vrt 3:0
Markovci : Juršinci 0:2

KONČNI VRSTNI RED

1. OŠ JURŠINCI
2. OŠ HAJDINA
3. OŠ MARKOVCI
4. OŠ LJUDSKI VRT
5. OŠ DORNAVA
6. OŠ BREG

Za OŠ Markovci so tekmovale: Julija Skuhala 9.b, Lara Krajnc 9.b, Neža Meglič 9.b, Mia Cartl 8.b, Jasna Bratuša 9.a, Hana Zemljarič 7.b, Kaja Kokol Zebec 7.a, Doris Cimerman 6.b, Ines Pfeifer 6.a, Vita Žgeč 9.b in Nuša Kozel 6.a (v finalu odsotna).

Čestitamo!

Mentor: Zlatko Marčič

OTROCI POJEJO SLOVENSKE PESMI IN SE VESELIJO

17. novembra je v Markovcih potekala prva prireditev nove sezone Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo - projekt družbe Radio Tednik Ptuj. Sodelovalo je 15 učenk iz naše šole - 11 v nižji in 4 v višji kategoriji.

V naslednji krog sta se uvrstili naslednji učenki:

Iskrene čestitke!

Foto in video: Radio Tednik Ptuj

Starejše učenke OŠ Markovci medobčinske prvakinje v košarki in tretje v rokometu

Na OŠ Markovci je dne, 21.10.2022 potekala finalna tekma medobčinskega tekmovanja v košarki za starejše učenke. Učenke OŠ Markovci so tudi to šolsko leto osvojile medobčinski naslov in se uvrstile na področno tekmovanje. V finalni tekmi so premagale OŠ Majšperk.

Medobčinske prvakinje v košarki so postale: Aneja Plohl 9.a, Iva Solina Petrovič 9.a, Julija Skuhala 9.b, Neža Meglič 9.b, Neža Bezjak 7.a, Mia Cartl 8.b, Nina Pfeifer 7.b, Hana Zemljarič 7.b, Jana Strmšek 8.a, Kaja Kokol Zebec 7.a, Urška Majer 8.a, Lara Krajnc 9.b in Jasna Bratuša 9.a.

Finalne tekme v rokometu pa so potekale na OŠ Markovci, dne 27.10.2022. Naše učenke so igrala proti OŠ Ljudski vrt in OŠ Gorišnica in osvojile 3. mesto.

Medobčinsko 3. mesto v rokometu so osvojile: Iva Solina Petrovič 9.a, Julija Skuhala 9.b, Neža Bezjak 7.a, Mia Cartl 8.b, Nina Pfeifer 7.b, Kaja Kokol Zebec 7.a, Jasna Bratuša 9.a, Tea Jurič 7.a, Liza Jakomini Kristovič 9.b, Tia Forštnerič 7.a, Damalis Vilčnik 7.b in Lana Podrenek 9.a.

Čestitamo!

Mentor OŠ Markovci: Zlatko Marčič

ŠOLSKO TEKMOVANJE V ZNANJU LOGIKE

ZOTKS je letos organiziral že 37. tekmovanje, zato so se učenci v četrtek, 29. septembra, ponovno pomerili v znanju iz logike. Prijavljenih je bilo 46 učencev od 5. do 9. razreda.

Na šolskem tekmovanju (od 1. do 7. razreda) prejme bronasta priznanja 1/3 tekmovalcev v vsaki skupini, pod pogojem, da dosežejo vsaj 30 % možnih točk.

Bronasto priznanje prejmejo tudi vsi drugi tekmovalci, ki dosežejo več kot 66 % možnih točk.

Pri OŠ se tekmovanje za skupine do vključno 6. razreda zaključi na šolskem tekmovanju. 7. razredi imajo hkrati z 8. in 9. razredi državno tekmovanje, 8. in 9. pa regijsko.

Na regijsko tekmovanje se uvrstijo prvouvrščeni tekmovalci s šolskega tekmovanja v posamezni skupini, če dosežejo vsaj 66% možnih točk in tisti, ki jih na podlagi doseženih rezultatov določi Komisija.

Učenci 8. in 9. razredov na stopnji šolskega tekmovanja prejmejo priznanje za udeležbo.

Letošnji dobitniki priznanj so:

Bronasta priznanja (9):

Priznanje za sodelovanje (7):

Učenki Julija Skuhala in Sofija Hojnik sta se uvrstili na regijsko tekmovanje, ki bo v soboto, 22. oktobra 2022 na OŠ Ljudski vrt.

Vsem učencem čestitam za dosežen uspeh in prejeta priznanja.


Sabina Založnik

ŠOLSKA PREHRANA

DOKUMENTI

ŠOLSKI KOLEDAR