PROGRAM NADALJNJE VZPOSTAVITVE IKT INFRASTRUKTURE V VZGOJI IN IZOBRAŽEVANJU

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

INFORMACIJE za 8 in 9. razred

Spoštovani starši, učenci,

 1. Pošiljamo Vam povezavo do Srednješolskega Vpisnika v katerem lahko najdete koristne informacije o vpisu v nadaljnje izobraževanje. Devetošolci so vpisnik prejeli tudi v tiskani obliki.
  POVEZAVA: https://issuu.com/srednjesolskivpisnik/docs/srednjesolski_vpisnik_2022

 2. Obveščam Vas, da je sejem INFORMATIVA prestavljen na leto 2023.
  https://www.informativa.si/

šolska svetovalna služba, Zinka Vidovič

Starejše učenke OŠ Markovci področne prvakinje v košarki

Na OŠ Majšperk je dne, 5.1.2022 potekalo področno tekmovanja v košarki za starejše učenke. Učenke OŠ Markovci so tudi to šolsko leto postale področne prvakinje. Najprej so lažje kot je bilo za pričakovat premagale OŠ Majšperk z rezultatom 51:5. V drugi tekmi pa še OŠ Poljčane z rezultatom 36:5. V januarju tako čaka učenke državno tekmovanje. Na četrtfinale državnega tekmovanja Slovenije se je uvrstilo najboljših 25 šol v Sloveniji in ena izmed njih je tudi tokrat OŠ Markovci..

Vrstni red:

 1. OŠ MARKOVCI

 2. OŠ POLJČANE

 3. OŠ MAJŠPERK

Področne prvakinje v košarki so postale:

Bezjak Eli 9.b, Lana Kristovič 9.a, Ema Sok 9.a, Žana Tomažič 9.a(odsotna), Mia Pernat 9.b, Tjaša Pfeifer 9.b, Teja Slanič 9.a, Aneja Plohl 8.a, Iva Solina Petrovič 8.a, Julija Skuhala 8.b, Neža Meglič 8.b, Tia Pintarič 9.b in Manca Majer 9.a.

Mentor: Zlatko Marčič

Čestitamo!

ST. UČENKE OSVOJILE 2. MESTO NA MEDOBČINSKEM TEKMOVANJU OSNOVNIH ŠOL V MALEM NOGOMETU

V večnamenski športni dvorani OŠ Juršinci, je dne, 3.12.2021 potekal finalni medobčinski turnir v nogometu za starejše učenke. Učenke OŠ Markovci so se tudi tokrat izkazale in osvojile drugo mesto z malo več sreče pa bi bile lahko tudi prve.

Vse finalne tekme so bile zelo izenačene, vse učenke pa so prikazale borbeno in tehnično dokaj dovršeno igro. Učenke OŠ Markovci so se tako uvrstile na področno tekmovanje, ki bo potekalo v mesecu januarju.

Vrstni red tekmovanja:

 1. OŠ JURŠINCI

 2. OŠ MARKOVCI

 3. OŠ LJUDSKI VRT

 4. OŠ HAJDINA

Medobčinske podprvakinje so postale:

Bezjak Eli 9.b, Slanič Teja 9.a, Pfeifer Tjaša 9.b, Kristovič Lana 9.a, Pintarič Tia 9.b, Janžekovič Saša 9.b, Pernat Mia 9.b, Skuhala Julija 8.b, Meglič Neža 8.b in Cimerman Doris 5.b.

Mentor: Zlatko Marčič

Čestitamo!

Cankarjevo tekmovanje

9. 11. 2021 je na naši šoli potekalo šolsko Cankarjevo tekmovanje iz znanja slovenščine. Dobitniki bronastih priznanj so:

4. r: Lea Horvat, Zoja Lukman, Matic Zebec, Naja Žnidarič, Eva Petek, Pia Šegula, Ina Zemljarič, Aleksander Cigula in Anabella Dogša;

5. r: Nuša Podpečan, Amalija Strelec in Nuša Kozel;

6. r: Nina Selič in Miha Gramc;

7. r: Jana Strmšek in Glorija Horvat;

8. r: Aneja Plohl in Sofija Hojnik,

9. r: Ana Stolec in Špela Godec.

Na regijsko tekmovanje, ki je potekalo 9. 12. 2021, sta se uvrstili: Aneja Plohl iz 8. razreda ter Ana Stolec iz 9. razreda.

Čestitamo vsem!

Starejše učenke OŠ Markovci medobčinske prvakinje v košarki in podprvakinje v rokometu

Na OŠ Majšperk, je dne 5.11.2021 potekala finalna tekma medobčinskega tekmovanja v košarki za starejše učenke. Učenke OŠ Markovci so tudi to šolsko leto osvojile medobčinski naslov in se uvrstile na področno tekmovanje. V finalni tekmi so premagale OŠ Majšperk z rezultatom 39:12.

Medobčinske prvakinje v košarki so postale:
Bezjak Eli 9.b, Lana Kristovič 9.a, Ema Sok 9.a, Žana Tomažič 9.a, Mia Pernat 9.b, Tjaša Pfeifer 9.b (odsotna), Aneja Plohl 8.a, Iva Solina Petrovič 8.a, Julija Skuhala 8.b, Neža Meglič 8.b, Tia Pintarič 9.b in Manca Majer 9.a.

Finalna tekma v rokometu pa je potekala dne 10.11.2021 na OŠ Ljudski vrt in so jo naša dekleta po izjemni borbi, le za gol izgubile (9:8) in osvojile 2. mesto in se prav tako uvrstile na področno tekmovanje.

Medobčinske podprvakinje v rokometu so postale:

Bezjak Eli 9.b, Lana Kristovič 9.a, Žana Tomažič 9.a, Mia Pernat 9.b, Tjaša Pfeifer 9.b, Aneja Plohl 8.a, Iva Solina Petrovič 8.a, Julija Skuhala 8.b, Neža Meglič 8.b, Liza Jakomini Kristovič 8.b in Lynn Petek 8.b.

Mentor OŠ Markovci: Zlatko Marčič

Čestitamo!

ŠOLSKA PREHRANA

DOKUMENTI

ŠOLSKI KOLEDAR

Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2


Odlok določa, da morajo pogoj prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja poleg vseh oseb, ki opravljajo delo v vrtcih in osnovnih šolah, izpolnjevati tudi vse druge osebe, ki prihajajo v prostore vzgojno-izobraževalnih zavodov.


Za starše in druge osebe, ki pripeljejo ali odpeljejo otroka v vrtec ali učenca v 1., 2. ali 3. razred izjemoma ne velja pogoj cepljenosti, prebolevnosti ali testiranja. Obvezno pa je nošenje zaščitne maske in upoštevanje vseh drugih preventivnih ukrepov: razkuževanje rok, ohranjanje varnostne razdalje, zračenje prostorov. Za vse druge prihode staršev v vrtec ali šolo (na pogovorne ure, roditeljske sestanke …) pa velja vselej tudi pogoj PCT.