INFORMACIJE za 8 in 9. razred

Že veste, na katero srednjo šolo se boste vpisali? 

Portal slovenskih srednjih šol predstavlja izbor srednjih šol, ki se vam želijo podrobneje predstaviti. Na voljo so podrobne predstavitve izbranih srednjih šol, foto in video galerije, pogosta vprašanja in ostale informacije, ki so pomembne pri vpisu. 

Vabimo vas k spremljanju ažuriranih informacij na portalu slovenskesrednjesole.si. 

Sledite vsem šolam tudi preko družbenih omrežij Portala:


Facebook: www.facebook.com/slovenskesrednjesole.si/

Instagram: www.instagram.com/slovenske_srednje_sole/ 


Na spodnji povezavi je dostopen SREDNJEŠOLSKI VPISNIK, v katerem lahko najdete koristne informacije o nadaljevanju izobraževanja.

Devetošolci so vpisnik prejeli tudi v tiskani obliki.

POVEZAVA: https://www.dijaskisvet.si/srednjesolski-vpisnik/

VELIKI PREDINFORMATIVNI DAN ŽE JANUARJA! 

Informativa je največji in najpomembnejši dogodek izobraževanja in poklicev v Sloveniji. Potekal bo 19. in 20. januarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, točno 4 tedne pred uradnimi informativnimi dnevi.

 

Že 15. Informativa bo učencem in dijakom na enem mestu predstavila ogromno svežih vsebin, koristnih za nadaljnjo izobraževalno in poklicno pot. 


Sejem predstavlja odlično priložnost, da vaši učenci na enem mestu spoznajo čim več srednješolskih programov, dijaške domove, poklice, možnosti zaposlovanja ob končanem šolanju, ter se tako lažje odločijo, katere šole obiskati na uradnih informativnih dnevih in kam se na koncu tudi prijaviti. 

POMOČ UČENCEM PRI IZBIRI NADALJNE IZOBRAŽEVALNE POTI

Izšel je novi srednješolski portal www.SrednjeŠole.si!

Vpis v srednjo šolo je ena izmed pomembnejših odločitev, s katero se sooči vsak mlad posameznik, zato so vsebine na tej spletni strani aktualne za vse osnovnošolce, njihova uporaba pa je popolnoma brezplačna. 

Na portalu je predstavljenih 146 srednjih šol, 500 poklicev in 115 smeri!

Posnetih je tudi veliko število virtualnih sprehodov po šolah, da si bodoči dijaki lažje predstavljajo šolsko okolje: https://srednjesole.aktualno.si/virtualni-sprehodi/